Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Medializace neg. změn, problémů, podvodů, cenzury aj. Aukra

Pojďte si povídat...

Re: Medializace neg. změn, problémů, podvodů, cenzury aj. Aukra

Příspěvekod CrayXMP » 23 led 2012 01:34

Zdravím,

po poslední tiskové zprávě Aukra vychvalující sebe samo jsem se rozhodl, že je také na čase pokusit se veřejnost informovat o těch nepěkných věcech co se tam dějí.

Připravuji na toto téma článek, zajímavé údaje vyzískám již z fóra na Aukru, jejich OP apod., nicméně jestli někdo má vlastní relevantní údaje, sem s nimi. Statistiky, obrázky atd., vše beru, ideálně bude-li možné vás ocitovat jako zdroj.

Zatím se zaměřuji na:
PayU (nucené nasazení, celková struktura programu a vlastnické vztahy)
Heuréka (s největší pravděpodobností podvodná změna hodnocení po akvizici)
Poplatkové akce (aneb komedie o vracení poplatků měsíce po akci a blokace účtů po tuto dobu)
Cenzura (např. poslední případ blokace všech účtů uživatele po naprosto nemístných a nezákoných piožadavcích kupujícího i přes to, že AT uznal pravdu na straně prodejce)

no víte sám, že je toho "hodně" . z nedávné zkušenosti (kdy nám zablokovali všechny účty pro CZ, SK, PL) bych mohl např. říci i to, že při založení účtu v Polsku souhlasím s podmínkami Allegro Group s.p.o.o (či co to mají místo SRO), které jsme nikterak neporušili. Nicméně po zablokování CZE účtu nám byly automaticky zablokovány i účtu v SR a PL. No. .a zkuste se s nimi ohledně polského účtu soudit - je tam příslušnost polského soudu či českého? To nikde není stanoveno.

aukro je dnes STATEM VE STATE.. a to není nikterak přehnané tvrzení. Zneužívání osobních informací řeší co se dá na základě legálnosti práva, ale skutečností je, že si svým přístupem naprostou řadu tzv. "souhlasů s podmínkami služby" vynucuje na hraně práva - na to, aby vám poslali email, že mají zimní výprodej, to kapacity serverů mají? A aby vám dali informaci o tom, že jsou nové obchodní podmínky, to již na to servery nestačí??

tvrzení, že každým přihlášením do systému souhlasíte s danými podmínkami nemůže obstát, neboť neexistuje dokonce ani žádný ARCHIV obchodních podmínek!! Aukro tvrdí, že při započetí aukce před platností nových podmínek se bude postupovat dle starých - ale kde je jako dohledáte? NIKDE.. zaměřte se na třeba i anonymní podání na Uřad pro ochranu osobních údajů, at je prověří - podání vás nic stát nebude, ale uřad je povinen vás informovat o výsledku šetření.
CrayXMP

Příspěvekod tanyi » 24 led 2012 17:08

Právě se objevila bomba na Aukroporadně:
Autor: gaston001 (1185)
Vážená uživatelko, vážený uživateli,

odstranili jsme Vaši nabídku DELL GX 270 + klávesnice a bezdrátová myš (2067617995)
Nabídku jsme zrušili v souladu s bodem 2.4.3 Obchodních podmínek, který stanoví, že si vyhrazujeme právo odstranit nabídku i v případě zboží, jehož nabídka, prodej, koupě či užívání by mohla být v rozporu s dobrými mravy či platnými právními předpisy, případně by mohla mít negativní vliv na dobrou pověst Aukra.
Žádáme Vás, abyste toto zboží prostřednictvím našeho systému již nevystavoval/a

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Velmi tichý a rychlý, procesor P4 2,40 GHz, RAM 512 MB, HDD 80 GB, DVD, 6 x USB, komplet nainstalován ( XP Professional, office, antivir, atd. ) , jen zapnout.
Pozor - neakceptuji platbu přes PAYu !!! Pouze a jen na můj účet !!!

__________________________________________________________________________________
Tohle by stálo za medializaci. Nevím, komu o co jde, ale tohle je svinstvo největšího zrna.
tanyi

Příspěvekod vpdiablo » 24 led 2012 18:49

No taky ještě něco málo přidám ... týká se to OP, kdy vyžadují kopii občanky,jinak vám nedovolí změnu účtu případně z jiných důvodů. Ze zákona na to nemají nárok.
Plus níže přidávám obrazek příspěvku z fora Aukra který to vystihuje úplně přesně.
Kód: Vybrat vše
http://files.uloziste.com/fotky1/scedc0af9da5321f/f4eee5c8458ea3e6.jpg

Včetně miniatur

Obrázek

Samozřejmě to co je ted na Aukru že prodejcům ruší aukce za to že mají v popisu napsáno že neakceptují platbu PayU to je nářez.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod vpdiablo » 24 led 2012 20:33

Další drobností je nepodporování IE 7, zajímavé když se stále používá a dokonce i IE6, viz obrázek...
http://files.uloziste.com/fotky1/sf68badc131fd179/76c9e41fa78fa3a0.jpg

Včetně miniatur

Obrázek

Ostatně z nepodpory IE-7 pak pramení spousty problémů které prostě aukro neřeší, nebo jejich univerzální rada smažte si coocies dle návodu tady a tam, čímž si uživatel totálně odmaže veškerá nastavení pro fora a další weby, které díky cookies navštěvujete a automaticky jste přihlášeni,nebo je web uspořádán dle preferencí. Prostě tohle radit může pouze totální počítačovej analfabet nebo ignorant.
No a níže ještě přikládám obrázek o poměru prohlížečů v roce 2010, což je skoro to samé jako by to bylo loni ,tedy 2011 jen budou procenta u starších mírně nižší a letos to bude obdobné.

http://files.uloziste.com/fotky1/s1e0faa6da564ec0/1e3bd31a5d44b38c-3.jpg

Včetně miniatur

Obrázek
vpdiablo

Příspěvekod vpdiablo » 24 led 2012 21:04

Co se týká Pay-U ...
Povolené činnosti k 08.01.2012 které má Aukro pro system Pay-U
Subjekt: PayU Czech Republic s.r.o.
Platné pro zemi: Česká republika
Činnost podle zákona č. 284/2009 Sb., o platebním styku
převod peněžních prostředků (§3/c) 
vydávání a správa platebních prostředků a zařízení k přijímání platebních prostředků, nejedná-li se o platební transakci podle písm. g)(§3/e)

a to je vše, nic jiného povolené nemají, peníze nejsou nijak pojištěny ani chráněny(pouze tak, jak máte chráněn vy svůj bankovní účet), leží na bankovním účtu třetí strany ke kterému nemá žádný uživatel aukra dispoziční práva, pouze několik vyvolených z vedení Aukra ano. Ono už samotné klikání na zaplatit přes Pay-U kdy vás to navede a připojí do Banky a napozadí to může udělat cokoliv, protože jste to potvrdili tlačítkem(tam se dá schovat věcí), je věc kterou bych jako kupující a tudíž plátce nezkousnul.

Další samostatnou kapitolou je platba kartou na Pay-U, nevím jak je to ted, ale před půl rokem to fungovalo ještě na certifikát Moneybookers a bylo to tak pofidérní,že to mohl odklikat a napsat tam číslo karty jen totální sebevrah, a to jejich mlžení s 3D secure a dalšími ochranami, žádný předtím neměli, nevim jak ted, ale co vim ani Visa ani jiný vydavatel a provozovatel plateb přes platební karty jim určitě licenci zdarma neposkytl, za tu se platí těžké prachy a málokterá firma si to může dovolit i pro banky je to drahá licence, a když mluvíme o Bankách, je jasné že Aukro žádnou bankovní licenci mít nikdy nebude, je to drahý i pro aukro a proto bude Pay-U sloužit vždy jen pro jednosměrnou cestu peněz prodejců na cizí účet,aby tam pěkně vydělávaly tisíce za denní zůstatek na účtu v řádu několika milionů. Já se ani nedivím že pak Zábojníková prohlásí že finance Aukro baví, bodejt by ne když to nese zisky z cizích peněz a zadarmo. Ostatně i to je jediný a nehlavnější důvod proč je to natvrdo nacpáno všem do aukcí a proč jsou všechny online platby na Pay-U vydávány za rychlou online platbu na bankovní účet. Prostě podvod jak prase už odzačátku.

Plus problémy velkoprodejců se spárováním plateb do účetnictví a další drobnosti a problemy. Na foru je toho milion,stači si vytáhnout pár vláken.
vpdiablo

Příspěvekod vpdiablo » 24 led 2012 21:10

Nebo další drobnost a to protiřečící si ustanovení v podmínkách aukra:

http://files.uloziste.com/fotky1/s88e28b095090e30/7adcfdd15801c7d6.jpg

Včetně miniatur

Obrázek
vpdiablo

Příspěvekod drndula » 24 led 2012 21:11

No, je to děs, ale vysvětlete mi, proč tam všichni pořád trčí. Nevystavují, vyčkávají, nadávají, vyhrožují, přihlašují se na Allegro, aby se vyhnuli PayU atd., ale drží se zuby nehty. Jaká síla je drží, fakt tomu nerozumím. :( :(
drndula

Příspěvekod AVL68 » 24 led 2012 21:33

drndula píše:No, je to děs, ale vysvětlete mi, proč tam všichni pořád trčí. Nevystavují, vyčkávají, nadávají, vyhrožují, přihlašují se na Allegro, aby se vyhnuli PayU atd., ale drží se zuby nehty. Jaká síla je drží, fakt tomu nerozumím. :( :(

Taky mě není jasné, čím Aukro svoje uživatele zhypnotizovalo. :lol: :lol: A co už vůbec nechápu, je vysvětlení typu: Tam nejdu, tam se to nehýbe. Co je to za logika? Co se tu má hýbat, když všichni vyčkávají. Vždyť, kdyby v samotných počátcích Aukra taky všichni JEN čekali, až se to rozjede, "velké" Aukro by NEVZNIKLO NIKDY. :!:
AVL68

Příspěvekod vpdiablo » 24 led 2012 22:09

No a tady sem si dovolil popsat tu jejich infografiku co dneska dali na foru ...
http://files.uloziste.com/fotky1/s84d86bcc5ed8040/542244f9e7199e89.jpg

Několik velikostí včetně miniatur

Obrázek
vpdiablo

Příspěvekod Diatreta » 24 led 2012 22:10

Jak píše Afolt, já mám taky exprlorer 7 a jsem uplnej počítačovej "blbec", takže bych musela někoho poprosit, aby mi to předělal..... Ale přechod na Auktivu? Zhruba před čtyřmi měsíci, kdy jsem očekávala před vánoci větší obrat, Aukro neustále vše "vylepšovalo" , bohužel si jeho výsost neuvědomila, že to vadí nejen prodejcům, ale především zákazníkům a tak zhruba 60% mých klientů mi psalo emailem přímo co chtějí, ale jestli by to nešlo mimo Aukro, že už prostě nerozumí těm formulářům a já se jim nedivím. Pokud někdo nakupoval dvakrát, třikrát v roce, tak musel prodělat šok při všech těch změnách. Přitom prodávám i jinde - raděj nebudu jmenovat, jsem zvyklá, že by to v tu ránu odstranili - ale tam jsem naštěstí prodala minimálně čtyřikrát více, než-li na Au, čímž mi potvrdili, že je to jen jejich vina. Pro mne jsou zákazníci na prvním místě a pokud bude pro ně Auktiva srozumitelnější, tak si je sem postupně prostě navedu - ještě mi chybí oslovit 120 lidí. Chybí zde ale hodně prodejců - například zde není nikdo, kdo by nabízel obalový materiál....Takže si myslím, že bychom se měli na Aukro už vykašlat a hledat spíše všechny možnosti, jak to zde rozjet. Pardon, asi jsem se trochu sama rozjela, ale mám trochu alkoholu v krvi, ale jinak bych to nenapsala.
Takže dobrou noc, Dia
Diatreta

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna