Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

marketing akce: Auktiva prodejci SOBE :)

Vaše návrhy a nápady

marketing akce: Auktiva prodejci SOBE :)

Příspěvekod CrayXMP » 26 led 2012 23:41

Tak mě tak napadlo.. je nás tu již hodně prodejců, kteří ročně prodávají v XXXXXX místných částkách. Určitě velká část tak učinila a doufá, že z Auktivy se stane v nějakém dohledném okamžiku nepřehlédnutelná konkurence Aukra. Administrátoři Auktivy dělají, co mohou, ve vylepšování systému a z realistického pohledu určitě po nich nemůžeme očekávat stejně masivní investice do marketingu, jako Aukro.

no a ted k nápadu. V minulosti jsme jako společnost využili několikrát služeb LEGALNIHO rozesílání obchodních emailů (kterým každý říká "spam"). Základní "háček" spočívá v tom, že společnost www.admass.cz má nejenom souhlas všech svých odběratelů, že musí přijmout KAZDY a JAKYKOLIV email z její strany doručení, ale také si ho musí OTEVRIT (= přečíst, ale pochopitelně je možné z technického pohledu říci pouze otevřít a hned smazat). Tito klienti jsou motivováni ze strany ADMASS učitou drobnou částkou za každý otevřený email či co, a pokud jich otevřou měsíčně stovky, tak jim to např. sníží náklady na internetové připojení apod.

No.. a ADMASS nabízí zacílení reklamy mnoha způsoby: dle věku příjemce, regionu, zálib atd.. nebo velkou akci poslat email všem (tj 130.000+ soukromých osob v CR) za cenu cca 10.000 Kč. Ted mají akci, že za částku 13.000 Kč dokonce udělaji akci 2x během 4-6 týdnů.

plán by byl.. kdybychom se např. deset prodejců domluvili na "sharování nákladů" (tedy každý jednu desetinu), tak bychom mohli do daného HTML emailu každý včlenit jednu svou aukci dle výběru (celkem tedy 10 kvalitních a atraktivních aukcí s přímými prokliky) a doufat, že by to mohlo oslovit nové potenciální kupující na Auktivě.. Ta částka cca 1000 Kč na hlavu je pro velkoprodejce prakticky zanedbatelná - ale může přinést dlouhodobé efekty nám všem.. a když to nevyjde.. tak přeci jen jsme tolik netratili.

V zájmu transparentnosti, pokud by s tím Auktiva souhlasila, by ona mohla od nás "vysbírat příspěvky" a následně rozeslání objednat.

jaké máto na to názory?
CrayXMP

Re: marketing akce: Auktiva prodejci SOBE :)

Příspěvekod Behemot » 30 led 2012 19:04

Na nic. Byl jsem kdysi u dvou konkurenčních serverů, oba to pak zabalily, nic tam nebylo, protože účinnost systému je téměř nulová a nikdo tam nenabízel. Přesně jak bylo řečeno, každý to otevře a zavře, co by tam prohlížel?
Behemot

Příspěvekod stanislavchromy » 03 úno 2012 08:30

Souhlas s Behemotem, účinnost je bohužel nulová. Časy úspěšného legálního i nelegálního spammu jsou dneska už minulostí. Před cca 5-6 lety sem tam někdo na zajímavou nevyžádanou nabídku klikl, dneska to jde hromadně do koše. Koneckonců, zeptejte se sami sebe, kolik nevyžádaných nabídek různých cestovek nebo inzertních webů jste v poslední době otevřeli a klikli na odkaz na web. Já osobně 0.

Návod pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a prodejnosti Auktivy je zvyšovat počty aukcí, přidávat hodně zajímavých, originálních a jinde těžko dostupných věcí a propagovat spokojeností klientů.

CrayXMP píše:Tak mě tak napadlo.. je nás tu již hodně prodejců, kteří ročně prodávají v XXXXXX místných částkách. Určitě velká část tak učinila a doufá, že z Auktivy se stane v nějakém dohledném okamžiku nepřehlédnutelná konkurence Aukra. Administrátoři Auktivy dělají, co mohou, ve vylepšování systému a z realistického pohledu určitě po nich nemůžeme očekávat stejně masivní investice do marketingu, jako Aukro.

no a ted k nápadu. V minulosti jsme jako společnost využili několikrát služeb LEGALNIHO rozesílání obchodních emailů (kterým každý říká "spam"). Základní "háček" spočívá v tom, že společnost http://www.admass.cz má nejenom souhlas všech svých odběratelů, že musí přijmout KAZDY a JAKYKOLIV email z její strany doručení, ale také si ho musí OTEVRIT (= přečíst, ale pochopitelně je možné z technického pohledu říci pouze otevřít a hned smazat). Tito klienti jsou motivováni ze strany ADMASS učitou drobnou částkou za každý otevřený email či co, a pokud jich otevřou měsíčně stovky, tak jim to např. sníží náklady na internetové připojení apod.

No.. a ADMASS nabízí zacílení reklamy mnoha způsoby: dle věku příjemce, regionu, zálib atd.. nebo velkou akci poslat email všem (tj 130.000+ soukromých osob v CR) za cenu cca 10.000 Kč. Ted mají akci, že za částku 13.000 Kč dokonce udělaji akci 2x během 4-6 týdnů.

plán by byl.. kdybychom se např. deset prodejců domluvili na "sharování nákladů" (tedy každý jednu desetinu), tak bychom mohli do daného HTML emailu každý včlenit jednu svou aukci dle výběru (celkem tedy 10 kvalitních a atraktivních aukcí s přímými prokliky) a doufat, že by to mohlo oslovit nové potenciální kupující na Auktivě.. Ta částka cca 1000 Kč na hlavu je pro velkoprodejce prakticky zanedbatelná - ale může přinést dlouhodobé efekty nám všem.. a když to nevyjde.. tak přeci jen jsme tolik netratili.

V zájmu transparentnosti, pokud by s tím Auktiva souhlasila, by ona mohla od nás "vysbírat příspěvky" a následně rozeslání objednat.

jaké máto na to názory?
stanislavchromy

Příspěvekod Vratislav16 » 03 úno 2012 09:16

souhlasím se stanislavem... Já osobně ,pokud mám kupce jinde = jim dávám zprávu (tupluji : emailem + do zásilky),že jsem také na AUKTIVĚ. Ono toto vcelku funguje. Je třeba, aby i mimo sběratelství přibyly aukce. Tvrdím znovu, že mnozí jsou i leniví zveřejnit aukce , když nevidí okamžitý jejich prodej. Ale ono to opravdu většinou chvíli trvá, než si zájemce = to co hledá, opravdu najde a přihodí. :lol: :lol:
Vratislav16

Příspěvekod Diatreta » 04 úno 2012 22:06

Jsem tu sice krátce, zatím žádný prodej, ale vyrábím a prodávám - tedy ne moc na internetu :cry: (jen poslední čtyři roky) - již od roku 1988. Tady to beru tak, jako bych znovu začínala a vím, že pokud to nevzdám, že se zákazníci objeví, ale chce to bohužel čas a hlavně hodně kvalitních aukcí a čím bude větší rozsah ve všech odvětvích, tím lépe. To je jediná šance, jak sem přilákat zákazníky i prodejce. A pokud každý z prodejců bude osobně informovat své bývalé i možné budoucí zákazníky, ale i příbuzné... a známé vlastním emailem, tak podle mne je to nejlepší řešení jak Auktivě pomoci. Je to nutné něco dělat i mimo vystavování věcí, kór když je vše zatím zadarmo. Někteří moji zákazníci, kteří sem nahlédli mi například řekli, že doufají v trochu větší obrázky - na menších monitorech skutečně skoro nic neni vidět a dnes má jen málokdo čas vše rozklikávat....A už kuli tomu se budu snažit Auktivu propagovat. Moc dobře si ještě pamatuji moje začátky, jak věčně bez peněz jen s velkým úvěrem, bez kloudného vybavení jsem začínala a dnes je to ještě o něco těžší.
Jinak tyto druhy emailů také vůbec neotvírám :lol:
Taky mě štve jedna věc - hodně prodejců se hrdě hlásí, že jsou zde, ale nějak nemohu najít jejich aukce :cry: Nebo, že by je měli někde skryté :idea: ?
Diatreta

Příspěvekod Diatreta » 15 bře 2012 10:13

Tak to funguje :drink: Již dva lidé, kteří našli v balíčku s mým zbožím pozvánku na Auktivu mám již zde(tedy o kterých vím), jeden dokonce nakoupil a druhý tu má od včerejška dvě aukce a budou přibývat, jupíííí.
Diatreta

Příspěvekod vpdiablo » 15 bře 2012 10:38

ObrázekObrázekObrázekObrázek
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod Diatreta » 15 bře 2012 11:23

Ďáblíku, krásně jucháte :) , ale přiznejme si, jsme teprve na začátku - počítám tak minimálně rok práce a pak snad si konečně zajucháme všicííí dohromady, nejen sběratelé - ale ty taky potřebovali minimálně rok - přiznejte se :lol: :?:
Diatreta

Příspěvekod Vratislav16 » 15 bře 2012 12:25

ZA SBĚRATELÉ = ano trvalo to nějaký měsíc......... :lol: :lol: :lol:
Vratislav16

Příspěvekod Diatreta » 15 bře 2012 18:51

Jo, jo, tak tomu věřím :lol:
Diatreta

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky