Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Haléře

Vaše návrhy a nápady

Haléře

Příspěvekod jgracias » 05 úno 2011 20:12

Opět zdravím "auktiváky", a taky evidentně vstřícný Auktiva tým.;)

Jasně, jako prodejci levných součástek pro elektroniku, mi tady hrozně chybí možnost udávání ceny na haléře. Proč nutit nakupujícího například koupit sadu deseti kondenzátorů, nebo čtrnácti rezistorů, celou za korunu, když by rád třeba pět kondenzátorů, nebo jeden rezistor? Vlastně si myslím, že navíc by i prodejci obecně uvítali, kdyby mohli používat "Baťovských" cen.

Možná, že by tohle nemuselo být nejsnadnější k úpravě- nevím...

Ale přesto prosím, prosím, smutně koukám... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jura
jgracias

Re: Haléře

Příspěvekod auktiva » 06 úno 2011 08:44

Dobry den,
Halere nebyly zruseny z duvodu technickeho razu, ale v dusledku vyvoje nasi meny. Vzhledem k tomu ze haleri nezaplatite ani osobne, ani treba dobirkou a dohadovat se napriklad o desetnik se jiz nikomu nechce, byly halere zruseny. Navic to je jednodussi pro kupujici, kteri pak omylem treba zadaji 10.50 misto 10,50.

Promyslime to, ale musel by byt asi vetsi zajem ze stany uzivatelu.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod zdedoalt » 06 úno 2011 11:01

Jestli jsem pochopil jde o haléře u jednotlivých položek, pak by se muselo zadávat haléřové položky v celých korunách. V tomto případě by stačilo aby se na celou korunu zaokrouhlilo konečné vyúčtovámí jako v normálním obchodě.
zdedoalt

Příspěvekod auktiva » 06 úno 2011 15:43

Dobrý den,
zaokrouhlování v obchodě má své logické opodstatnění a snad i oporu v zákoně. Kdežto tadyby se to dalo považovat za navýšení hodnoty, aniž by s ní předem kupující souhlasil. Blo by to asi složité ohlídat. Zkusíme to nějak promyslet
Obrázek
auktiva

Příspěvekod jgracias » 06 úno 2011 21:54

Dobrý večer,

je docela možné, že nás tady nebude zase tak moc, kdo by stál o ty "haléře", a chápu, mně osobně by se taky nechtělo kvůli jednomu, dvěma uživatelům něco měnit...

S tím uhlídáním, no, možná by se dalo zavést pravidlo, že haléře (necelé koruny) se zaokrouhlují dolů, ať se s tím prodejce srovná jak chce.

Problémy kolem formátu čísel, tak v tom taky nevidím až tak problém. Prostě by se zavedly pro cenu dvě kolonky- na koruny (povinná) a na haléře (respektive zlomky koruny- nepovinná). Tak by se třeba vyplnilo: Koruny- 0, zlomky koruny: 54. Výsledná cena 0,54Kč. A kdo by nechtěl, zlomky koruny by nevyplňoval (pak by tam byla automaticky nula).

Mimochodem, nakupoval jsem lahváče za 8,90Kč, moje poslední dvě platby za součástky na účet byly 118,45Kč a 257,30Kč...

Díky za Vaši pozornost, věnovanou tomuto tématu.

Jura
jgracias

Příspěvekod auktiva » 06 úno 2011 23:02

Dobrý den,
nám šlo při rušení haléřů především o jednoduchost a jednoznačnost (žádné zaokrouhlování a podobné). Haléře se možná vrátí, až bude systém umožňovat i obchodování v EURech.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod jgracias » 07 úno 2011 01:13

Ať žije Euro, ať žije Euro... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PS: Založil jsem aukci na MOSFETy STD2NB80, hmm, původní plánovaná cena byla 3,80; no, místo toho jsem musel použít 4,00... :roll:
jgracias

Příspěvekod jgracias » 15 úno 2011 09:23

Včera jsem prodal 20 MOSFETů STD2NB80, no, musel jsem jako blbec nakupujícímu psát, že jeden stojí ne 4Kč, ale 3,80Kč, a tím pádem že je jeho nákup za 76,00Kč a ne za 80,00Kč.

Součástky jsou sortiment, kde se bez zlomků koruny prostě neobejdu.

Podívejte se, jak vypadají ceny u profíků:

http://www.gme.cz/cz/elektronicke-souca ... dy/55.html

http://www.ges.cz/diskretni-polovodice/X1.html

http://www.tme.eu/cz/katalog/#id_catego ... 8%3B113020

http://cz.farnell.com/jsp/search/browse ... %3D1000224

Snažím se říct, že jsou obory, kde se bez zlomků koruny těžko dá obejít!!!
jgracias

Příspěvekod auktiva » 15 úno 2011 10:28

Pokusíme se s tím něco udělat, ač obchodník, který se snaží přesvědčit zákazníka že zaplatil zbytečně moc se jen tak nevidí :D
Obrázek
auktiva

Příspěvekod jgracias » 15 úno 2011 14:23

Díky.

Nebojte, toho zákazníka tohle určitě nerozčílilo- právě naopak, třeba se k nákupu u mě zase rád vrátí (hodně často to tak dělají). A pro mě to určitě není nevýhodným, taktéž právě naopak (málokterý prodejce něčím zákazníka příjemně překvapí). Jenomže ta překvapení taky necítím potřebu příliš často dělat- zbytečně si tím prodej a práci kolem komplikuji, zvyšuje se pravděpodobnost chyby.

Jen bohužel ten člověk poslal platbu příliš brzy, ale to už jsme si v rámci komunikace vyřešili (přidám do balíku součástky za 4,00Kč).

Jura
jgracias

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky