Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

PRODEJCI, KDEPAK JSTE?

Pojďte si povídat...

Re: PRODEJCI, KDEPAK JSTE?

Příspěvekod biggles » 14 úno 2012 16:18

Já nevím jestli máte pravdu,asi ano je to tady hodně předražené, ale to už jsem psal v minulosti a apeloval na prodejce z Aukra, kteří sem s pár aukcemi přešli, aby nepředražovali ... Ale zase je na druhou stranu pravda, že to, co jsem tady neprodal, tak po vystavení na Aukru jsem s přehledem prodal !!! Přiznám se k jedné věci a je to z mé strany možná vyčuranost... Tady jsem koupil za pakatel jednu moc hezkou věc (starožitnost, známý umělec), pak jsem usoudil, že ji vlastně nepotřebuji a zkusmo ji vystavil a následně prodal na Aukru se ziskem . Z toho plyne poučení, že tady tento server nikdo z kupujících nesleduje, protože by se nemohlo stát, aby někdo ze sběratelů umění tohoto autora přehlédl a nekoupil !!!!!! CHYBÍ REKLAMA AUKTIVY to je naprosto jasné !!!! Teď tady mám raritní závažové pendlovky , za velice dobrou cenu , které by na Aukru uspěly a myslím, že bych měl nabídky mimo Aukro na koupi... A tady ??? ANI ŤUK !!! Tak o čem to svědčí ??? Auktiva je opravdu příznivá pro uživatele, to bezesporu, ale bez reklamy je v prcince a prodejci, či kupující sem nepřejdou, přitom sběratelé starožitností jsou v přesile proti sběratelství,a o tom to je vážení !!!!!
biggles

Příspěvekod biggles » 14 úno 2012 16:46

A nechci být nespravedlivý vůči prodávajícím starožitností, protože tady jsou kousky, které tedy opravdu předražené nejsou a jsou za, abych to nepřehnal za dvoutřetinovou cenu KUP TEĎ v porovnání s Aukrem !!!! A přitom to nikdo nekoupí .... Takže je to jen věc reklamy tohoto portálu a tím následně menším povědomím kupujících o něm, protože jinak to není možné, že by nikdo nevyužil koupit věc laciněji, než na aukru, Takže majitelé tohoto portálu by měli investovat do jeho reklamy a prodej a nákup se zvýší a nesmí čekat , že si jej uživatelé najdou sami a budou konkurovat Aukru. Já si klidně zaplatím za vystavení a klidně zaplatím za prodej mého předmětu, ale musím ho hlavně prodat a třeba na potřetí, ale prodat !!!! ADMINI REKLAMA TO JE V KRIZI TO HLAVNÍ, ALE I V KONJUKTUŘE..... ALE AUKTIVĚ FANDÍM, už jen proto, že jste rychlí a fajn :D
biggles

Příspěvekod CrayXMP » 15 úno 2012 00:34

Vratislav16 píše:Zdravím = mluvím za sběratele = několik se nás domluvilo před xx měsíci a přešli jsme zde i s aukcema. Těch je opravdu nyní
ve sběratelství přes 100 000 aukcí. Proč teda mnozí z Vás v jiných oborech netlačíte a nepřesvědčujete více kolegy odjinud,aby zde dali také aukce. Pokud budete mít prázdné regály ,kupci Vám nepřijdou :lol: :lol:

Vratislave.. náš max. rekord současně vystavených aukcí na aukru byl okolo 120. Na Auktivě jsme hned během prvních 14 dní vystavili cca 170 aukcí. Máme jich tu asi 200, ale vzhledem k proměnlivé době jejich konce jich vždy pár desítek "čeká na opakování". Prakticky každá jednotlivá položka je o minimálně 100 kč zlevněna oproti našemu e-shopu. V našem e-shopu je nová kategorie "Aukce" a pod ní velmi výstižný a zároven krátký popis a nabídka, že se kupující mohou pokusit získat některý z předmětů levněji v aukci na Auktiva. Ke každé odeslané zásilce z e-shopu přikládáme leták s auktivou (odkaz na něj je zde viewtopic.php?f=13&t=322)

Od srpna jsme prodali na Auktivě tuším 5-6 aukcí.. Co podle vás děláme špatně?!! Od srpna jsme expedovali více jak asi 400 zásilek a nevím o nikom z našich klientů, kdo by si daný předmět zakoupil skrze aukci. A to jsme totožné předměty prodali i o 200 kč dráže v našem e-shopu.. tohle už není o prodejcích, aby motivovali své klienty, to už je o zažité praxi a možné i o nějakém divném vnímání reality ze strany kupujících, kdy e-shop považují za "věrohodnější" než nějaký neznámý aukční portál.
CrayXMP

Příspěvekod vpdiablo » 15 úno 2012 00:46

Neděláte špatně nic, spíše naopak. Je to prostě o tom co kdo upřednostnuje, ve vašem sortimentu jsou povětšinou firemní zákaznící a ti pojedou vždy na eshop a tam kde již registraci mají, to jestli nakoupí levněji nebo dráže je pro ně irelevantní, jelikož někdo jiný to zase zaplatí jim.
Plus spousty dalších atributů proč, nač a zač.
V jednoduchosti - eshop ma uspěch protože je již zavedený, ti co hledají konkrétní věc která má konkrétní název, číslo označení atd ji snadno najdou i přes google právě ve vašem eshopu a to díky dokonalým popisům. Aukro díky masovosti uživatelů taktéž generuje určité množství kupujících no a u Auktivy to prostě bude nějaký ten čas trvat, až tu bude registrovaných 50 000 aktivních uživatelů a nebo vystaveno minimálně půl milionu aukcí, pak bude něco v nepořádku, když se nebude prodávat, ale zatím je to předvídatelný stav se kterým se musí počítat. A každý prodej je prostě bonus navíc k jinému prodejnímu kanálu.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod CrayXMP » 15 úno 2012 00:56

vpdiablo píše:Neděláte špatně nic, spíše naopak. Je to prostě o tom co kdo upřednostnuje, ve vašem sortimentu jsou povětšinou firemní zákaznící a ti pojedou vždy na eshop a tam kde již registraci mají, to jestli nakoupí levněji nebo dráže je pro ně irelevantní, jelikož někdo jiný to zase zaplatí jim.
V jednoduchosti - eshop ma uspěch protože je již zavedený, ti co hledají konkrétní věc která má konkrétní název, číslo označení atd ji snadno najdou i přes google právě ve vašem eshopu a to díky dokonalým popisům. Aukro díky masovosti uživatelů taktéž generuje určité množství kupujících no a u Auktivy to prostě bude nějaký ten čas trvat, až tu bude registrovaných 50 000 aktivních uživatelů a nebo vystaveno minimálně půl milionu aukcí, pak bude něco v nepořádku, když se nebude prodávat, ale zatím je to předvídatelný stav se kterým se musí počítat. A každý prodej je prostě bonus navíc k jinému prodejnímu kanálu.

.. my máme ale 90 procent "jednorázových" kupujících, kteří si nás dohledali skrze google. Zákazníci, kteří si objednali 2x a více je naprosté minimum. Nejde vůbec o "aktivní uživatele" - se podívejte na aukru, kolik tvrdí, že mají "aktivních".. jde o to, aby Auktiva byla schopna implementovat i nové prodejní kanály. např. proč tu pořád nejsou třeba automaticky generované QR kody, aby si třeba člověk mohl přihodit skrze mobil? Nebo proč Auktiva stejně jako Mall nezkusí nějaké fakt extra lukrativní aukce skrze QR kody nabídnout na veřejných místech, jako to udělal Mall (Metro)? Nenluvě o našem inovativním nápadu "hromadného nákupu", který nejspíše zapadl.. tady se pořád jenom řeši KRAVINY typu chybí mi jedno poštovné.. a proč nemám tenhle atribut? A chybí mi takhle kategorie.. fakt jsem z toho totálně znechucen.

to jsou nové metody, které by mohly nastartovat trochu lépe tento projekt v konkurenci oproti ostatním. Pořád je to jen a jen KOPIE nějakého jiného portálu. nic víc.
CrayXMP

Příspěvekod CrayXMP » 15 úno 2012 01:00

vpdiablo píše:Neděláte špatně nic, spíše naopak. Je to prostě o tom co kdo upřednostnuje, ve vašem sortimentu jsou povětšinou firemní zákaznící a ti pojedou vždy na eshop a tam kde již registraci mají, to jestli nakoupí levněji nebo dráže je pro ně irelevantní, jelikož někdo jiný to zase zaplatí jim.

.. navíc popisy jsou naprosto totožné /snad si nemyslíte, že máme čas ještě to nějak upravovat).. a fotek v aukci je mnohdy více, než máme v e-shopu.
CrayXMP

Příspěvekod vpdiablo » 15 úno 2012 10:04

jo QR cody by byly zajímavým rozšířením. 8-) a to i přesto že my doma je nějak přehlížíme i když máme dva telefony které mají software pro čtení QR kodu, ale to že to nevyužíváme my doma neznamená že to nevyužívá nikdo, znám spoustu lidí co to aktivně používá, dokonce už sem viděl i několikrát v kamenném krámu načítat čárkový kod a porovnávat cenu zda to ma koupit v obchodě nebo na internetu. Dnešní doba přeje technologiím a moderní telefony jsou již prakticky miniaturní počítače s veškerou výbavou.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod AVL68 » 15 úno 2012 10:22

CrayXMP píše:...tady se pořád jenom řeši KRAVINY typu chybí mi jedno poštovné.. a proč nemám tenhle atribut? A chybí mi takhle kategorie.. fakt jsem z toho totálně znechucen...

Kraviny tu většinou řešíme my uživatelé, tady na fóru. ;) Admini, doufejme, pilně pracují na modernizaci systému. Uvidíme, co ze zdejších připomínek a výtek bude zapracováno. Až po tom, co to na nás "vybalí", bych kritizoval. Rozumím netrpělivosti, pocitu marnosti a nepochopení, přesto: Zatím (nesmí to trvat dlouho) nechejte ostrá slova ještě spát... :D
AVL68

Příspěvekod CrayXMP » 15 úno 2012 13:19

AVL: víte, ale je tu už pět měsíců, co tak nějak sledujeme a seznamujeme se s tímto portálem a žádnou zásadnější změnu jsem zatím neznamenal.. jak dlouho tedy ještě navrhujete "čekat"? Dalších 5 měsíců? Rok neprodávat je dost dlouhá doba na to, aby to jeden zabalil a přestalo ho to totálně bavit. Netuším, zdali vy prodáváte "profesionální" jako podnikatel, čí spíše jsou to soukromé prodeje, ale určitě pochopíte, že prodejci podnikatelé potřebují prodávat a ne jen trpělivě měsíce čekat, zdali třeba po roce to nebude o něco lepší.. to, co tu vystavili, tu zřejmě nechají, ale s novými věcmi si již nebudou rozhodně lámat hlavu, protože je to jen zbytečná práce navíc. Obzvláště, pokud jim, jako nám, fungují e-shopy.

Pokud tady někdo chce po prodejcích, aby se více snažili, tak by to mělo zcela apriori platit o samotném portálu.
CrayXMP

Příspěvekod AVL68 » 15 úno 2012 14:47

Ta větší změna má přijít koncem února. Pokud se admini nepřecenili a dodrží termín, budeme čekat už jen týdny. Ne měsíce. :)

Já jsem na celkový výsledek velmi zvědavý. Podle něj a následného "ladění", si udělám konečný názor na Auktivu. ;)
AVL68

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna