Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Plovoucí aukce - Dražba

Pojďte si povídat...

Re: Plovoucí aukce - Dražba

Příspěvekod vpdiablo » 19 bře 2012 18:46

Víte, plovoucí konec je jen pro masochisty kteří chtěj sedět u obrazovky a přesně par vteřin před koncem opět prodloužit konec aukce o nastavený čas ... to samé běží na několika Pseudoaukčních portálech kde se takto přehazují třeba po desetníkách a vyhrává ten co má čas u toho sedět celej den.
Druhá věc, až budou aukce končit po par minutách za sebou a budete mít takto více aukcí, bude velice zajímavé sledovat jak je budete stíhat všechny obsluhovat aby vám žádná neutekla, když bude každá každou chvíli prodloužena.
Potřetí je to dle mého názoru jen pro debílky co přihazují po koruně a pomalu, ale jistě zjištují kde že má ten jejich protivník to své maximum, aby jej moc nepřehodili, nevim co je k tomu vede, protože pokud to chtěj stejně musej svého protivníka přehodit, můj názor je, že mu takto chtějí celou aukci znechutit a odradit ho od čekání na konec aukce, aby ho poté opravdu přehodili o tu jedinou posranou korunu a nemuseli se bát, že protivník přehodnotí svůj příhoz a ještě navýší, protože už bude hodinu offline.

Nejčastější omyl těch co požadují plovoucí konec aukce je, že jsou přesvědčeni že je někdo přehodil právě o tu jednu či deset korun a oni by si navýšením o tuto malou částku překlopili výhru na svou stranu, jenže oni nemají ani páru jaké maximum jejich protivník má nastaveno a kolik byl ochotný za daný předmět dát. A zase by přihazovali po koruně,až by stejně narazili na to svoje škudlivé maximum,které by už stejně nepřelezli, protože jsou to škrti a jediný cíl u nich je, nedat ani desetník navíc. Jejich problém je, že se nedokáží rozhodnout,kolik jsou ochotni maximálně za daný předmět zaplatit!

Ani kvůli jednomu z předešlých důvodů na tom prodejce nevydělá, jediné čeho bude dosáhnuto je opravdu ta nejnižší možná cena od toho kdo vydrží nejdéle. Takže komu vlastně prospívá? Jen těm korunovým přihazovačům co nemaj celej den nic jiného na práci, když je to baví, pseudoaukčních serverů je tady dost tam se můžou realizovat od rána do rána.

Naopak pevný konec aukce dává jasně najevo, že si zájemci musejí promyslet, kolik jsou ochotni za daný předmět dát, plus většinou nějaká rezervička navíc a tak nastaví své maximum, něco se přihodí v průběhu,ale většinou v 99% jdou na věc opravdoví zájemci, až v posledních vteřinách aukce a se svými opravdu maximálními částkami které jsou ochotni dát, důvod? no právě proto, že počítají že se budou přetahovat jen s opravdovým zájemcem, proto že předpokládají že ti co přihodili již dříve tak udělali s nižším maximem a počítají že buď vyhrají za malý peníz nebo koupí někdo jiný,ale jim to nevadí protože by stejně více prostě nedali, jediný problé při přihození v posledních vteřinách je, že již nelze udělat opravný navýšený příhoz, zároveň je v tom i adrenalin.
Nekdo si nastaví pro jistotu o trochu více jen tak pro jistotu a když se takoví střelci sejdou dva nebo jich bude více, cena se vyšplhá na opravdu maximální výši a více podle toho o kolik si kdo nastavil vyšší rezervu co kdyby, když ne tak při plovoucím konci to výše nevyleze, to by se muselo prodlužovat o hodiny, aby se objevil nový zájemce, kdo měl opravdový zájem nastavil své opravdové maximum a je jedno zda tak učinil chvíli po vystavení nebo vteřinu před koncem aukce.

Zde když už prodejce nevydělá, tak prodá vždy za maximální možnou cenu v daný čas, ale pokud se mu sejde více střelců vydělá daleko více než při plovoucím konci, nehledě na to že střelci jsou srovnáni s tím, že když to nevyjde a vyleze to na maximum, tak to maximum bezproblémů zaplatí. plus pokud někdo draží více aukcí stejného prodejce a ví dopředu že díky tomu ušetří na poštovném, většinou nastaví vyšší rezervu pro své maximum, právě proto, že chce koupit všechny předměty od jednoho prodejce a ušetřit naklady na poštovné.

No a pro ty kterým to ještě nedošlo:
plovoucí konec aukce = jsem rozhodně proti a určitě nepřispěje k tomu abych si takový aukční server oblíbil, a když už nic jiného tak to jen krade čas kterého máme všichni málo a můžeme ho věnovat jiným záležitostem.
plovoucí konec aukce = pro prodejce jen nevýhody, naopak pro držgrešle má jen samé výhody
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod drobek47 » 19 bře 2012 18:58

plovoucí konec je špicová vychytávka, kterou nemá ani takový pitomý aukro! Obrázek
drobek47

Příspěvekod AVL68 » 19 bře 2012 19:43

Drobku no tak..., nepopichujte. :D Jen vážně... :lol:
AVL68

Příspěvekod drobek47 » 19 bře 2012 20:00

Myslím to smrtelně vážně Obrázek
drobek47

Příspěvekod AVL68 » 19 bře 2012 20:49

Vpdiablo: dovolím si z vašeho příspěvku vytáhnout několik vět a reagovat na ně otázkou.
vpdiablo píše:Víte, plovoucí konec je jen pro masochisty kteří chtěj sedět u obrazovky a přesně par vteřin před koncem opět prodloužit konec aukce o nastavený čas ...

Chápu, že Vy u plováku nechcete vysedávat. Proč Vám ale vadí, když se najde "masochista" co se tím zabaví?

vpdiablo píše:...to samé běží na několika Pseudoaukčních portálech kde se takto přehazují třeba po desetníkách a vyhrává ten co má čas u toho sedět celej den.

Časový údaj - Celý den - se vyskytuje často. Máte vlastní zkušenost s aukcí, u které se přihazovalo celý den? ;)

vpdiablo píše:Druhá věc, až budou aukce končit po par minutách za sebou a budete mít takto více aukcí, bude velice zajímavé sledovat jak je budete stíhat všechny obsluhovat aby vám žádná neutekla, když bude každá každou chvíli prodloužena.

Hodně specifická situace. :idea: Byl by velký problém pohlídat a obsloužit 3-5 oken (aukcí) v prohlížeči?

vpdiablo píše:Potřetí je to dle mého názoru jen pro debílky co přihazují po koruně...

Asi jsem to ve svém popisu plováku špatně napsal (četl jste ho celý?), ale přihazování po koruně by nebylo možné. Výši příhozu by určoval systém stejně, jak je tomu teď. Ani toto nestrávíte?

vpdiablo píše:Nejčastější omyl těch co požadují plovoucí konec aukce je, že jsou přesvědčeni že je někdo přehodil právě o tu jednu či deset korun... ...Jejich problém je, že se nedokáží rozhodnout,kolik jsou ochotni maximálně za daný předmět zaplatit!

Vám asi rozhodování nečiní potíže. Vaše plus. Je ale váhavost některých uživatelů opravdu zavrženíhodná vlastnost?

vpdiablo píše:Ani kvůli jednomu z předešlých důvodů na tom prodejce nevydělá...

Mluvíte z vlastní zkušenosti nebo jde jen o dohady?

vpdiablo píše:Naopak pevný konec aukce dává jasně najevo, že si zájemci musejí promyslet, kolik jsou ochotni za daný předmět dát... ...počítají že se budou přetahovat jen s opravdovým zájemcem...

Podle Vás, u plováku není třeba dopředu myslet, a ani nenarazím na vážného zájemce?

vpdiablo píše:Zde když už prodejce nevydělá, tak prodá vždy za maximální možnou cenu v daný čas, ale pokud se mu sejde více střelců vydělá daleko více než při plovoucím konci...

Ptám se znovu: Máte vlastní zkušenosti nebo jde jen o dohady?

vpdiablo píše:No a pro ty kterým to ještě nedošlo... ...a když už nic jiného tak to jen krade čas kterého máme všichni málo a můžeme ho věnovat jiným záležitostem... ...plovoucí konec aukce = pro prodejce jen nevýhody, naopak pro držgrešle má jen samé výhody

A zase: Vlastní zkušenost, či jen fantazie?
Ještě jedna otázka na závěr: Opravdu jde o tak nepřekonatelný problém, když by si uživatel mohl vybrat typ aukce? :pivo:
AVL68

Příspěvekod Vratislav16 » 19 bře 2012 21:01

Správně to vypsal vpdiablo. Já v tomto vlákně nebudu diskutovat= neb je to ztráta času.Plovoucí aukci podporují= jeden má jen 4 aukce a ten druhý nespokojenec aukce po 1,- na něž se dále přihodit již nevyplatí. Neb si myslí, že z koruny je vytáhne na tisícikoruny ? :lol: Takže shrnuto = jsou to fantastové, kteří nebudou spokojeni asi s ničím !!!!!!!!!
Vratislav16

Příspěvekod AVL68 » 19 bře 2012 21:10

Vratislav16 píše:...jeden má jen 4 aukce a ten druhý nespokojenec aukce po 1,- na něž se dále přihodit již nevyplatí...

Silnější argument proti plováku jsem ještě neslyšel... :P
AVL68

Příspěvekod vpdiablo » 19 bře 2012 22:20

AVL68 píše:Vpdiablo: dovolím si z vašeho příspěvku vytáhnout několik vět a reagovat na ně otázkou.
vpdiablo píše:Víte, plovoucí konec je jen pro masochisty kteří chtěj sedět u obrazovky a přesně par vteřin před koncem opět prodloužit konec aukce o nastavený čas ...

Chápu, že Vy u plováku nechcete vysedávat. Proč Vám ale vadí, když se najde "masochista" co se tím zabaví?

Kde jsem psal, že to vadí, pouze jsem poznamenal co si o daném uživateli myslím, jinak je mi ukradený, že u toho sedí od rána do rána.
AVL68 píše:
vpdiablo píše:...to samé běží na několika Pseudoaukčních portálech kde se takto přehazují třeba po desetníkách a vyhrává ten co má čas u toho sedět celej den.

Časový údaj - Celý den - se vyskytuje často. Máte vlastní zkušenost s aukcí, u které se přihazovalo celý den? ;)

Na dvou třech portálech jsem to chvíli pozoroval cirka 10 hodin jsem měl zaplej komp v kuse o vikendu(běžně i déle), tak jsem nechal otevřený stránky a občas mrknul jak si vedou, za celou dobu se neprodala ani jedna položka a to na jednom, se prodlužovalo pouze o 30 vteřin každým příhozem, je tam vidět ubíhající čas velkými čislicemi a vždy 2-3 vteřiny před vypršením se přihozením prodloužilo o 30 vteřin, supr zabava, ale ne pro mě.
AVL68 píše:
vpdiablo píše:Druhá věc, až budou aukce končit po par minutách za sebou a budete mít takto více aukcí, bude velice zajímavé sledovat jak je budete stíhat všechny obsluhovat aby vám žádná neutekla, když bude každá každou chvíli prodloužena.

Hodně specifická situace. :idea: Byl by velký problém pohlídat a obsloužit 3-5 oken (aukcí) v prohlížeči?

Specifická ?? ja takto dražím veškeré CD,elektrosoučástky a jiné drobotě do 100kč za položku, co teprve známkaři, odznáčkáři pohledáři a já nevím co ještě pokud nemohu od jednoho prodejce koupit minimalně 3položky tak to stejně u položek v hodnotě pár korun, nemá díky poštovnému, vůbec cenu, můj rekord byl 12 aukci najednou od jednoho prodejce, končili po minutě a ačkoliv jsem se přehazoval s jinými všechny sem vyhrál a stále se mi to vyplatilo, ale nikomu jsem dopředu neukazoval, že o předmět mám zájem a nebo kolik jsem ochoten za jednotlivou položku dat, vždy to bylo hop nebo trop, buď je přehodim nebo narazim na někoho kdo to chce ještě víc jak já.
AVL68 píše:
vpdiablo píše:Potřetí je to dle mého názoru jen pro debílky co přihazují po koruně...

Asi jsem to ve svém popisu plováku špatně napsal (četl jste ho celý?), ale přihazování po koruně by nebylo možné. Výši příhozu by určoval systém stejně, jak je tomu teď. Ani toto nestrávíte?

Tím dosáhnete pouze toho že jednomu uživateli to příhoz vezme a dalším třem kteří budou o pár kaček v rozptylu mezi sebou ale pod Vaším minimálním nastaveným příhozem system napíše že jejich příhoz je příliš malý, a ve finále pak aukce zkončí s cenou, která je nižší než nabízeli tři další zájemci, protože se na to díky tomu oznámení hned v..... System musí příhoz vzít a a započítat u aukce platí nejvyšší nabídka a v uvedeném příkladu by nejvyšší rozhodně nebyla!
AVL68 píše:
vpdiablo píše:Nejčastější omyl těch co požadují plovoucí konec aukce je, že jsou přesvědčeni že je někdo přehodil právě o tu jednu či deset korun... ...Jejich problém je, že se nedokáží rozhodnout,kolik jsou ochotni maximálně za daný předmět zaplatit!

Vám asi rozhodování nečiní potíže. Vaše plus. Je ale váhavost některých uživatelů opravdu zavrženíhodná vlastnost?

A já snad můžu za to že se za celou dobu trvání aukce nedokázali rozhodnout kolik chtěj za předmět aukce zaplatit, nebo jim snad mám napovídat či je vést za ručičku, přihoďte si tolik a tolik, proč bych to dělal, přihoď kolik chceš dát a když to bude málo máš smůlu. Nic víc nic míň.
AVL68 píše:
vpdiablo píše:Ani kvůli jednomu z předešlých důvodů na tom prodejce nevydělá...

Mluvíte z vlastní zkušenosti nebo jde jen o dohady?

A vy máte statistiky které prokazují opak, že tvrdíte že na tom prodejce vydělá, já nikoho takového ještě nepotkal. apropo, když jsem jeden čas prodaval a nakupoval na odklepnuto ,nesešli byť jen dva zájemci, kteří by se přetahovali na konci aukce, snad jen jednou se mi poštěstilo to tam vidět a ta dlouhatánská stránka s příhozy po kačkách byla unikátní, jinak většina aukcí zkončila prodejem za vyvolávačku nebo se rozhodlo už během trvání aukce.
AVL68 píše:
vpdiablo píše:Naopak pevný konec aukce dává jasně najevo, že si zájemci musejí promyslet, kolik jsou ochotni za daný předmět dát... ...počítají že se budou přetahovat jen s opravdovým zájemcem...

Podle Vás, u plováku není třeba dopředu myslet, a ani nenarazím na vážného zájemce?

Ne není, máte času na konci kolik chcete, můžete to natahovat jak dlouho chcete a akorát tim odradit všechny ostatní(ostatně to je záměr, aby odešli a on to získal co nejlevněji). Oni už sem příště nepřijdou, dokud nepochopíte že na 1000 normálních je jeden, kterej by chtěl plovoucí konec a díky němu pak těch tisíc už nemá zájem vůbec něco dražit, tak nemá cenu to řešit.
AVL68 píše:
vpdiablo píše:Zde když už prodejce nevydělá, tak prodá vždy za maximální možnou cenu v daný čas, ale pokud se mu sejde více střelců vydělá daleko více než při plovoucím konci...

Ptám se znovu: Máte vlastní zkušenosti nebo jde jen o dohady?

Budete se divit,ale na Aukru jsem se s pár střelci potkal a měli větší koule než já, moje úspěšnost při aukci kde jsem narazil na střelce byla tak 35-40%, a kolikrát jsme se potkali i tři a více, to bylo ale ještě v době kdy aukro bylo aukční portál a dražení byla radost. V každém případě na tom vydělal kupující protože cena vyletěla na maximum toho největšího šílence, a budete se divit, někteří kolikrát zaplatili stejně i více než stál nový stejný či obobný, i mě se zadařilo to jednou přepísknout ale nakonec se vyplatilo, mám tu zkušenost že nové věci reklamuji daleko častěji než ty které už chvilku běželi a mají záběh za sebbou.
AVL68 píše:
vpdiablo píše:No a pro ty kterým to ještě nedošlo... ...a když už nic jiného tak to jen krade čas kterého máme všichni málo a můžeme ho věnovat jiným záležitostem... ...plovoucí konec aukce = pro prodejce jen nevýhody, naopak pro držgrešle má jen samé výhody

A zase: Vlastní zkušenost, či jen fantazie?
Ještě jedna otázka na závěr: Opravdu jde o tak nepřekonatelný problém, když by si uživatel mohl vybrat typ aukce? :pivo:

Něco vám z té citace vypadlo a to to nejdůležitější ... plovoucí konec aukce = jsem rozhodně proti a určitě nepřispěje k tomu abych si takový aukční server oblíbil .......
to další zatím je jen pokračování mého soukromého názoru nebo komentář vyberte si co chcete, a protože jde o můj názor, tak je zbytečné se mě snažit přesvědčit o opaku, ještě poznámka na konec, když nevím kdy aukce bude skutečně končit, tak nevím kdy mám přihodit a proto se takové aukce, pokud ji opravdu nebudu strašně moc a moc chtít, vůbec nezůčastním. Já docela rád nakupuji na internetu, ale nehodlám čekat zda jsem vyhrál nebo ne déle než pár vteřin po mém příhozu těsně před koncem aukce, buď je to moje nebo to patří někomu jinému a já to koupim jinde, prostě nemam čas čekat půl dne, jestli to nakonec bude nebo nebude moje a ani nechci čekat.
vpdiablo

Příspěvekod vpdiablo » 19 bře 2012 22:21

drobek47 píše:plovoucí konec je špicová vychytávka, kterou nemá ani takový pitomý aukro! Obrázek

Popište ty špicové výhody, v čem je přínos ? Já jej v tom nevidím, buď jsem slepej, nebo mám jiný názor než Vy.
vpdiablo

Příspěvekod drobek47 » 20 bře 2012 06:42

Kupte si brejle, když nevidíte. Obrázek
Vaše názory Vám neberu.
drobek47

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna