Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Otevírání stránek v novém okně

Vaše návrhy a nápady

Otevírání stránek v novém okně

Příspěvekod Behemot » 31 bře 2012 13:48

Žádám o zrušení target=blank u odkazů na jedotlivé aukce na osobní stránce Prodej. To je otřes.
Behemot

Re: Otevírání stránek v novém okně

Příspěvekod Vratislav16 » 31 bře 2012 14:25

Můj názor= kdybyste měl obrázky i v tzv. miniatuře a ne jen v popisu = BYLO BY TO JINÉ "KAFE" :lol:
Vratislav16

Příspěvekod auktiva » 31 bře 2012 19:15

Ono je to schválně, aby lidem zůstalo okno s vyfiltrovanými položkami. V novém systému se to pokusíme udělat lépe.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod vpdiablo » 01 dub 2012 12:45

Behemot píše:Žádám o zrušení target=blank u odkazů na jedotlivé aukce na osobní stránce Prodej. To je otřes.

co je na tom otřesného??? mě se líbí pracovat tak že mam seznam v jednom okně a v druhém pak konkrétní aukci.
Nevidím jediný důvod proč bych se po přepnutí na aukci měl pak vracet do okna s přehledem a znovu upravovat pořadí, filtraci nebo cokoliv jiného aby se to seřadilo tak jak potřebuju. Ostatně pokud Vás to irituje , je na to jednoduchá pomoc, nastavte si prohlížeč tak ,aby stránky s target blank otvíral ve stejném okně, tato volba je součástí snad každého prohlížeče.
Pak když kliknete na odkaz s nastaveným otvíráním v novém okně, bude tento atribut ignorován a stránka se zobrazí v okně aktuálním.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod Behemot » 02 dub 2012 18:49

Naprosto základní znalost běžného uživatele snad je, že všechny mě známé prohlížeče v základu (či po dodatečném nastavení) provádí automaticky target=blank při kliku kolečkem na odkaz.

Rozdíl je v tom, že kdo to chce, může si takto link otevřít pokud to není výchozí nastavení webu. Kdo nechce aby se mu to otvíralo v padesáti panelech s tím ale nic neudělá pokdu to má web natvrdo! Člověk snad umí zpracovávat věci pouze sériově, tak nač mi je otevřít deset panelů a přesouvat se v tom jak trubka??

Ne, nastavení ignorace target=blank to neřeší. Tím si to vypnu u všech webů, které to mají nastavené normálně (=střídmě), což bude ve výsledku ještě horší. Proč bych měl omezovat jednu z dobrých funcí HTML kvůli jednomu webu, který to nadužívá?
Vratislav16 píše:Můj názor= kdybyste měl obrázky i v tzv. miniatuře a ne jen v popisu = BYLO BY TO JINÉ "KAFE" :lol:

Co to s tím má společného? Na normáních fórech už byste byl v trestu za neustálé zaneřáďování vláken OT příspěvky.
Behemot

Příspěvekod vpdiablo » 02 dub 2012 19:42

Jenže je tu problém, to že to nevyhovuje Vám, totiž automaticky neznamená že to nevyhovuje všem a proto je to špatně.
Mě to vyhovuje tak, jak to je a prostředním kolečkem myši jde dělat spousta jiných věcí, ne jen otvírat odkaz v novém okně či záložce nebo ve stejném okně .... vše je závislé na tom co si pro to kolečko nastavíte, takže já si třeba v žádném prohlížeči prostředním kolečkem opravdu žádný odkaz v novém okně neotevřu prostě proto že mám pro kliknutí na kolečko nastaveno úplně něco jiného než schopnost kliknout na odkaz.
A jako se vším není myš jako myš a není kolečko jako kolečko a stejně tak není uživatel jako uživatel.
No a o základních vědomostech běžného uživatele raději nemluvte, protože by jste byl překvapen jak málo BFU něco vědí, znají, předpokládají nebo dokáží logicky domyslet.
PS:pokud vás zajímá co tam mám za funkci ... tak jen pro info - ja prostředním kolečkem odkaz kopíruji do schránky ... proč? ... protože tuto funkci potřebuji více, než to aby se mi otevřel odkaz v novém okně.
vpdiablo

Příspěvekod Behemot » 02 dub 2012 19:49

Jenže vy tu máte nestandardní nastavení. To, které popisuji já, je vcelku standardem. Což mu jaksi dává větší váhu.
Behemot

Příspěvekod vpdiablo » 03 dub 2012 17:06

Behemot píše:Jenže vy tu máte nestandardní nastavení. To, které popisuji já, je vcelku standardem. Což mu jaksi dává větší váhu.

Jo standardem to je přesto 90% lidi nevi že se tím dá otevřít odkaz v novém okně, případně dělat ještě něco jiného. Jo těch 10% znalých je ještě optimistických a to je nejen z mých zkušeností.
Bohužel, je to Fakt a pokud to ty lidi někdo nenaučí, což nenaučí protože za A není kdo a za B oni ani nechtějí, vyhovuje jim to co umějí, jeden postup, jedna funkce, jeden směr ... jak jim osvětlíte více možností, více funkcí nebo směrů jsou totálně mimo a nejsou schopni provést, už ani to co předtím zvládali, protože se do toho prostě a jednoduše zamotají.
Dnešní uživatel PC funguje v drtivé většině případů na systému ... tady zmáčkni tohle, tady tukni na tohle a tudle musíš kliknout na tamhleto a udělá to tohle a jiná varianta neexistuje, protože je to učí stejný laik jako jsou oni, jen s tím rozdílem že on už se nějaký ten postup naučil od někoho jiného dříve než ten komu ho ukazuje, a bohužel je to jediný postup a jediný způsob využití HW který zná.
Je spousta vtipů o neschopných uživatelích PC ... bohužel tyto vtipy vyrostli na pravdivých základech, co se stali a běžně stávají.

Jo nadávali jsme na špatné, nefunkcní, pod nohy nám stále klacky hazejici systemy na PC, ale naučili nás hlavně myslet a logicky uvažovat a řešit problemy proč to nejde nebo jde u kolegy a u mne ne, naučily nás poznavat nejen SW ale i HW, kompabilita byla tristní oproti dnešku a donutili nás o PC něco vědět a naučit se ho uživatelsky používat, to co je dnes nazýváno uživatelským užíváním PC je jako přinést křovákovi na savaně notebook, at si s ním poradí jak umí, třeba se naučí ho za týden alespoň zapnout a vypne se až mu dojdou baterky.
vpdiablo

Příspěvekod drobek47 » 04 dub 2012 05:51

Obrázek
drobek47

Příspěvekod Behemot » 04 dub 2012 21:13

vpdiablo píše:

Pak by vám mělo být jasné, že systémově správně je, udělat to podle standardů a ať se uživatel naučí. Ne to blbečkovsky mrkvosofťácky dělat pro neschopné/lenivé, to povede akorát k další degeneraci. Z hlediska standardizace je prostě automatické cpaní target=blank do všeho zoufale špatné.

A vůbec.
Obrázek
Když mě bude systém takto odrazovat od vystavování aukcí, tak prostě žádné vystavovat nebudu. Stejně se tu na to nikdo nedívá, natož to koupit…
Behemot

Další

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky