Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

proč prodávat - když kupující ani neudělí pomst. NEGATIV

Pojďte si povídat...

Re: proč prodávat - když kupující ani neudělí pomst. NEGATIV

Příspěvekod CrayXMP » 03 kvě 2012 15:32

To jsme zde po dlouho dobu měli - zhruba před dvěma měsíci jsme si ale řekli: a dost! nebudeme přeci nabízet na aukčním serveru předměty levněji než v našem e-shopu - když si je stejně převážná část lidí koupí právě v našem e-shopu. Aukce jako doplněk prodeje, proč ne - to je dobrý nápad a zajímavé zpestření a pokud někdo chce ušetřit, tak určitě dokáže přežít 7 dní s polámaným plastem, aby si vydražil v aukci nový za nižší cenu než v eshopu. Aukční server má podle nás být převážně o "aukcích" - o prodeji za pevně danou cenu je zde "e-shop" a nechceme si sami sobě dělat konkurenci.
CrayXMP

Příspěvekod Vratislav16 » 03 kvě 2012 17:19

No já jako spotřebitel, pokud bych hledal součástku ( ty vlastně nabízíte) a bez ní asi by mně přístroj nejel, tak bych asi koupil to co budu mít hned. A nečekal bych několik dnů :lol: Mám počítač 8 roků a mechnickou "součástku" jsem dosud nepotřeboval :!:
Vratislav16

Příspěvekod vpdiablo » 04 kvě 2012 20:17

CrayXMP píše:
vpdiablo píše:Já bych to srovnal s městem,
Auktiva je takové malé 5tisícové městečko a z toho je ještě dejme tomu tak 50% prodavajicich a 50% kupujících.
A teď mi řekněte kolik asi z těch 2500 lidiček bude chtít specifické díly pro notebooky dell, kolik z těch 2500 má vůbec DELL natož aby na něj ještě něco potřebovali.
8 prodaných aukcí je úspěch vzhledem k poměru počtu uživatelů.

no tak proti tomuto argumentu se samozřejmě nedá říci naprosto nic, jak je pravdivý. Jenže berte v potaz to, že ti lidé si NEKDE na internetu našli ten Dell díl, založili si účet (aby ho mohli dražit) - vyhráli, zaplatili a tím to pro ně skončilo. Jak ten díl na netu našli, to by mě dost zajímalo, protože jak jsem psal již jinde ve vláknu, leták s auktivou je součástí každé expedované zásilky z našeho e-shopu. A stejně i zákazníci, kteří nakupují u nás opakovaně (třeba 5x za rok), tak neměli zapotřebí dražit na aukci, ale koupili zboží dráže v e-shopu..

S příměrem, že Auktiva je malé městečko a to s sebou nese značně malou poptávku po raritách, se dá určitě souhlasit, ale pak nepotřebuji vystavovat na Auktiva a mohu se soustředit s kolegy pouze na náš e-shop, aby byl ještě větší a větší, až nebude druhý po Dellu, ale ten největší v CR... neplatíme ani korunu za propagaci či SEO a objednávky jsou každým dnem. Tady? nevím, jak to funguje, ale ty produkty si zkrátka lidi bud skrze vyhledávání nenajdou nebo se nechtějí aukcí zúčastnit.

No berme v potaz firemní klientelu (u DELL v 85% případů možná více), ti pokud mají na výběr vyberou v 99% vždy eshop, aukci i když bude s kup ted až v krajním případě, už se mi také stalo že to technik zaplacnul ze svého hlavně že sehnal to co potřeboval, než aby to složitě protahoval přes účetnictví jako nákup z aukce.(např. zrovna simm paměti ze stareho kompu pro drátořez).
Nevím nestudoval jsem podrobně Vaše aukce, ale vystavení dokladu s odpočtem DPH a zvýraznění záručních podmínek bych právě kvůli vyššímu zaměření na firmemní klientelu tohoto konkrétního sortimentu ještě více zvýraznil a rozhodně bych si nechal ověřit adresu, to je totiž to první co každého když už přímo neodradí tak donutí rozmýšlet nad tím zda koupit zde nebo jinde.(je jedno zda je to normalni uživatel nebo firemní nákupčí) Navíc to zrovna pro firemní zástupce (nákupčí) nepůsobí příliš věrohodně - ono se blbě šéfovi pak něco vysvětluje, když jeho jediný argument bude ... jak jste mohl něco za firemní peníze koupit od člověka s neověřenou adresou, a v tu chvíli je úplně jedno že zde máte uvedenu adresu eshopu a dalších x podrobností.
A zase sem se rozepsal jako vždycky, berte to s rezervou, nemyslím to jako výtky,ale jako pohled z druhé strany s úvahou co může také přispívat či nepřispívat k menšímu zájmu právě o vaše aukce, a ani to nezaručuje obrat k lepšímu. Je to jen na Vás a určitě jsem jako uživatel auktivy rád že i Vaše aukce přispívají svou pomocí nejen obsahově a objemově portálu auktivy. Zde není místo si něco nalhávat, prostě to půjde pomalu po malých krůčkách a kdo ví třeba jednou se karta obrátí a Auktiva bude největším aukčním portálem v čechách a nebo taky ne, rozhodně bych jí to po zkušenostech na aukru přál z celého srdce.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod AVL68 » 05 kvě 2012 21:31

Škoda, že nejde zjistit, kolik tak lidí narazilo tady na zboží od Craye a z důvodů o kterých píše vpdiablo (neověřená adresa, firemní nákupčí nemá rád aukce atd.), nakonec volí jistotu a nakoupí v jeho eshopu. Pár takových oveček by se možná našlo, ne? ;) V takovém případě Auktiva nepřímo "zprostředkovala" prodej dell dílu. Jen za to není komentář :D
AVL68

Příspěvekod CrayXMP » 06 kvě 2012 00:19

To by byl opravdu zajímavý feedback (bez jakéhokoliv sarkasmu), jenže je to zřejmě naprosto nereálné, aby se kdokoliv z prodejců nějak dozvěděl, proč zrovna jeho aukce příchozí nezaujali..

osobně mohu říci, že mě současná situace na Auktivě "neskutečně nudí..".. admini se nás snaží dorazit nějakou naprosto super vypiplanou, vymazlenou verzí - ale to bude Auktiva 2013 - a do té doby je možné, že i nám tu doběhnou aukce a budeme mít čím dál méně chuť je obnovovat.. už ted více jak dva měsíce nevystavujeme nové, protože nehodlám TRPET tím neskutečně nepropracovaným a hloupým systémem vyhledávání "dvou klíčových slov"... já zkrátka nebudu trávit pět minut prolézáním všech vystavených či čekajících aukcí, abych zde mohl zadat novou - ale to už jsem zminoval asi tak 5x v jiným forech.

Řešení daného problému je dle Auktivy pouze v nové databázové struktuře. Nejsem programátor, ale připadá mi to dosti zvláštní, nebot za vyhledávání jsou zodpovědné funkce a vyhledávací filtry a už snad od doby basicu "end" a "if" funguje v JAKEKOLIV databázi.. proboha.. jestli mají titulek v jednom políčku tabulky, tak ať mi nikdo netvrdí, že na obsah tohoto pole nejsou schopni aplikovat vyhledávácí filtr!!! :evil:

zásilky z e-shopu nám odchází pravidelně, vystavené aukce na Aukru se také prodávající z více jak 60-70 procent a když si minulý týden nějaký uživatel z Aukra našel naši aukci na auktivě (nebyla na aukru), tak nám rovnou napsal, že nemá čas se registrovat a čekat a ať danou aukci vystavíme na Aukru a že ji hned koupí. To jsme neudělali, ale poslali jsme mu odkaz na náš e-shop, kde to v zápěti zakoupil...

.. no, takže co dodat, zase si asi přečtu to, jak bychom měli být proaktivní a vystavovat tady až do sedření nové a nové věci (to, aby tu byla větší nabídka).. nabízet je od minimálních cen (to, aby přitáhly více lidí) a ceny kup ted nastavit výrazně zajímavě pod cenami e-shopu (to abychom zde generovali "obrat" pro statistiky).. a ani mě to příp. nepřekvapí, ale navíc mě to nechá totálně chladným, neboť nejenom já, ale i ostatní prodejce, chci jedinou věc: SNADNE VYHLEDAVANI KOMBINOVANYCH VYRAZU (v titulku aukce) a Auktiva to není schopna déle jak osm měsíci zajistit.
CrayXMP

Příspěvekod zdedoalt » 06 kvě 2012 14:09

Nevím proč ,ale nejvíc mi vadí zde ufňukaní lidé kteří hledají problém všude jinde než u sebe.
zdedoalt

Příspěvekod vpdiablo » 06 kvě 2012 15:13

zdedoalt píše:Nevím proč ,ale nejvíc mi vadí zde ufňukaní lidé kteří hledají problém všude jinde než u sebe.

ale CrayXMP nefňuká, jen jasně a bez úskoků píše proč nebude přidávat další aukce.
Je rozdíl prodávat jako člověk který to má jen jako bokovku a vlastně jen zpeněží to co by jinak stejně vyhodil, neb skladovat to pro strýčka příhodu není kde.
A prodávat jako obchodník, kde čas a prostředky investované do prodeje se musejí nějak zhodnotit a vrátit, bohužel tak to bylo, je a bude, na charitu si hrát nikdo dlouho nebude.

Zákazník si diktuje podmínky, to tu je ,bylo a bude a nikdy to nebude jinak, pokud bude zákazník líný se registrovat jinde ať už z lenosti, odporu nebo jen tak je to jeho volba a obchodník jej k tomu nepřinutí, může mu pouze vyhovět.
Jako zaměstnanci mi to bude jedno a budu si myslet něco o vlezdoprdelství, v okamžiku kdy dostanu procenta z prodeje mi to jedno nebude, čím více se prodá tím větší bude i má odměna a budu dělat vše pro to aby se prodalo co nejvíce, ale určitě si rozmyslím jestli ten čas věnovaný dané činnosti bude pro mne znamenat vyšší příjem nebo jen ztrátu, ztrátu mé energie,času a úsilí a tím i peněz které jsem mohl vydělat, věnovat to jiným směrem.

To je prostě byznys, buď to nese, tak se tomu čas věnuje, nebo to nevynáší, a není prostor se tomu věnovat. Prostě zaměříte prostředky tam kde se vám vrátí, aby jste část z nich mohl promrhat tam kde to stagnuje v naději že se to v budoucnu zlepší, ale rozhodně to nebudete dělat obráceně, mrhat prostředky tam kde to nejde a nechat si zničit i to co fungovalo tím že se tomu nevěnujete.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod AVL68 » 06 kvě 2012 15:36

zdedoalt píše:Nevím proč ,ale nejvíc mi vadí zde ufňukaní lidé kteří hledají problém všude jinde než u sebe.

Souhlasím. Cray nefňuká, jen smutně konstatuje, což je rozdíl. Já aspoň v jeho upřimném popisu jak je na tom s Auktivou, žádné plačky nevidím. ;)

Z dosavadního přístupu Auktivy na nadnesené návrhy a připomínky, jsem taky rozpačitý. Mnohé z nich (a teď nemyslím jen Crayho "problém") slíbili admini zapracovat do nového verze. Tak nějak "samozřejmě" jsem očekával, že se jich tedy v brzké době dočkám. Jenže z týdnů (což je podle mne časový údaj brzo) jsou měsíce. Čím více se čeká, tím více klesá nadšení i odhodlání přiložit ruku k dílu. S tímto nepříjemným faktem by měli admini počítat a reagovat na něj. Proto, když dělám generálku systému "od podlahy", čehož důsledkem je uvedení nové verze v termínu: někdy v příštím čtvrtletí, pak je třeba přiměřenou část svých sil ponechat k modernizaci dosluhující verze. Byť se zdá práce na "již odepsaném" v tu chvíli zbytečná, spokojenost uživatelů za to přece stojí. Vždyť to je ten "zisk" o který Auktivě v tuto chvíli jde. Nebo se mýlím?

Je-li tady někdo programátor, může mě zdělit (odhadnout), kolik času by stálo zapracování Crayho požadavku na vyhledávání podle více slov do stávajícího systému? Jde-li o hodiny (ne dny) práce, pak taková změna mohla být už před několika měsíci realizována. A používána! To samé platí i na další návrhy, co zde na fóru od různých uživatelů padly. Něco zapracovat do starého systému nemá cenu (je to pracné, nerealizovatelné), ale mnohé jiné už tu mělo dávno být (drobnosti co potěší a neublíží)!
AVL68

Příspěvekod Zdena70 » 06 kvě 2012 16:13

Já jsem tu nová a teprve se snažím rozkoukávat, ale jsem docela smutná z toho, že už týden nefunguje přepis nově vložených aukcí do "Hledej-aukce" :( . A přiznám se, že mne to docela otrávilo a bere mi to sílu sem vkládat nové zboží (vždycky se ale přemluvím a pokračuji, ale nevím jak dlouho mne to bude bavit ;) ).
Adminům jsem o tom před týdnem posílala zprávu prostřednictvím formuláře - přišla mi sice zřejmě automatická odpověď, že se na to podívají, ale nic se neděje :oops:
Zdena70

Příspěvekod Vratislav16 » 06 kvě 2012 18:06

Zdravím, Zdeno= každá mince má 2 strany a tak já před chvíli psal dotaz na email : info@hledej-aukce.cz
viz níže ( překopirováno) . A tak jsem zvědav co odpoví oni. Mějte se fajn. :lol:
Zdravím Vás z Beskyd. Na portálu www.auktiva.cz si jedna uživatelka stěžuje , že mnohé její aukce nejsou registrovány na = www.hledej-aukce.cz . Mám dotaz, jak to je , je problém na straně AUKTIVY , u Vás , neb kde je asi problém. Děkuji za odpověď. Někdy Vaši službu také využívám.
Vratislav16

PředchozíDalší

Zpět na Kecárna