Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Půl roku práce .... a NIC!! NIC!

Vaše návrhy a nápady

Re: Půl roku práce .... a NIC!! NIC!

Příspěvekod vpdiablo » 30 srp 2012 22:53

Krylias píše:
Vratislav16 píše:A tady je krutá realita= právě naopak byste měl rozšiřovat nabídku.No a když uvedete u knihy a gramodesky poštovné doporučeně =120,-Kč== tak toto kupce odradí. On neví, že to posíláte jinak.Já navíc píši u aukcí, že minimalizuji poštovné...

No a teraz mi prosím aj napíšte kvôli čomu a HLAVNE kvôli komu by som mal rozširovať aukcie keď na moje aukcie NIK-NIK-NIK a ešte raz NIK ani 1 jediný x neklikol?
Kvôli môjmu premárnenému času????!!!???
Poštovným to 100% nebude a ani neoverenou adresou.Je to len tým,že tu ako som písal doslova "skapal" pes - Bohužiaľ.
Nič iné prosím v tom nehľadajte - je to maximálne zbytočné.Žiadna krutá realita.Je to iba chabá realita.
P.S.Tieto aukcie iba obnovujem zo zotrvačnosti.Keď niečo predám inde tak iba aukciu vymažem a basta.
Čo sa týka poštovného - myslím,že som to dostatočne jasne opísal v mojom predošlom poste.Neviem čo je k tomu na nepochopenie.
Písať a opýtať sa myslím vie každý z nás.

Zvládáte jednoduchou matematiku ??? pokud ano, tak se na důvod nemusíte ptát,ale lze si ho velice jednoduše dovodit.
Napovím Vám malou úlohou:
Kolik zájemců za rok, měsíc nebo týden, o specifický předmět, teoreticky vyproduje aukční portál s realisticky 1milionem uživatelů kdy se počítá, že zájem o tento předmět by mohl mít každý pětistý uživatel 1x za rok, a kolik takových zájemců vyprodukuje jiný aukční portál s max. 7500 aktivními uživateli.

Jen připomínám, neřeší se kupující,ale možný zájemce, tedy ten kdo si klikne na zobrazení aukce daného předmětu a to 1x za rok.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod Krylias » 31 srp 2012 00:15

vpdiablo píše:...Zvládáte jednoduchou matematiku ???...

Mamma mia.Už len Vy ste tu chýbali :roll:
Je tu aspoň jedna téma, ktorú by ste dokázali ignorovať a nezapĺňali ju Vašimi "múdrami" ?
Myslím,že ani nie.
Aj Váš Avatar či skôr Avatarku som si už musel bloknúť cez AdBlock.
Keby som tu vystavil hoci úplne nový LED televízor za jednu korunu, tak si ho ani tak nikto nikdy nevšimne :!:
Už teda viete o čom som písal?
----
Aj pre Vás to tu ešte posledný krát zopakujem, kde sa Auktiva s prvotným nadšením všetkých jej nových užívateľov prepracovala:

Krylias píše:
Vratislav16 píše:Od listopadu 2011 zde přibylo 3000 nových uživatelů :drink:

Jo - na to si skutočne treba pripiť a oslavovať to... :lol:
Nepribudlo tu však 3000 nových užívateľov (vystavovateľov/kupujúcich),ale max. len 3000 nových registrovaných a to je sakra rozdiel.
V inom vlákne z minulého roka ... načo písať - už som to tu raz písal:

Pozrite sa a spočítajte si všetkých prebehlíkov http://www.auktiva.cz/forum/viewtopic.php?t=245
Kto z nich tu nakoniec aj zostal z tých 36 strán?
Mali takisto ako väčšina z nás veliký optimizmus k AUKTIVE a nenávisť k AUKRU.

Auktiva sa skutočne (čo si budeme "nalhávat") premenila na "pohľadnicovo-filatelisticko-modelársky server".
Momentálne z celkových 151 399 aukcií na Auktive tvorí práve táto skupinka zberateľov pohľadníc,známok a vláčikárov 126 932 aukcií.
% ostatných vystavujúcich si každý zráta ľavou zadnou ;)

Pohľadnice,známky,modely a finíto... Bez nich to tu skutočne môže zatvoriť.
Krylias

Příspěvekod Vratislav16 » 31 srp 2012 07:27

Krylias= já Vám to řeknu jinak ( přirovnáním) = NABÍZÍTE KOŽICHY NA TEPLÉ SAHAŘE,které tam nikdo nechce A PROTO NABÍZEJTE PLAVKY. Již tomu rozumíte :lol: :lol: :lol:
Vratislav16

Příspěvekod Krylias » 31 srp 2012 18:42

Vratislav16 píše:Krylias= já Vám to řeknu jinak ( přirovnáním) = NABÍZÍTE KOŽICHY NA TEPLÉ SAHAŘE,které tam nikdo nechce A PROTO NABÍZEJTE PLAVKY. Již tomu rozumíte :lol: :lol: :lol:

Stále ste to nepochopil Vratko ?
Pohľadnice,známky,modely a finíto... Bez nich sa to tu skutočne môže zatvoriť.
Plavkami na Sahare sú tu len Vaše pohľadnice,známky a TT vláčiky.
Ostatok sú kožuchy - už tomu konečne chápete? Stále nie?
Za to ja už nemôžem ;)
Krylias

Příspěvekod vpdiablo » 31 srp 2012 18:43

Krylias píše:Mamma mia.Už len Vy ste tu chýbali :roll:
Je tu aspoň jedna téma, ktorú by ste dokázali ignorovať a nezapĺňali ju Vašimi "múdrami" ?
Myslím,že ani nie.
Aj Váš Avatar či skôr Avatarku som si už musel bloknúť cez AdBlock.
Keby som tu vystavil hoci úplne nový LED televízor za jednu korunu, tak si ho ani tak nikto nikdy nevšimne :!:
Už teda viete o čom som písal?
----
Aj pre Vás to tu ešte posledný krát zopakujem, kde sa Auktiva s prvotným nadšením všetkých jej nových užívateľov prepracovala:

Krylias píše:
Vratislav16 píše:Od listopadu 2011 zde přibylo 3000 nových uživatelů :drink:

Mali takisto ako väčšina z nás veliký optimizmus k AUKTIVE a nenávisť k AUKRU.
Auktiva sa skutočne (čo si budeme "nalhávat") premenila na "pohľadnicovo-filatelisticko-modelársky server".

Pohľadnice,známky,modely a finíto... Bez nich to tu skutočne môže zatvoriť.

Blokujte si co chcete, mě to nechává chladným, mám alergii na jiné věci.

Moje moudra jsou moje moudra a Vaše moudra jsou Vaše moudra, každý má to svoje, když Vás to irituje,tak si nestěžujte, že Vám na zobrazení aukcí nikdo nekliká, jen jsem Vám chtěl jednoduchou matematikou přiblížit, jak to s těmi klikajícími uživateli na Auktivě vypadá a ještě chvíli vypadat bude , apropo Aukro má taky více jak dva a půl milionu registrovaných, jenže z toho je max. milion aktivnich alespoň jednou do roka možná i méně. Takže co to vlastně porovnáváme?
PS:Pokud poukazujete na počty kolik že tu zůstalo těch nebo oněch, položte si nejdříve otázku, kolik z nich si uvědomilo že své aukce musejí především propagovat sami, že v daném počtu uživatelů na tomto serveru je každá zhlédnutí aukce malým zázrakem a dokud nenaroste počet aktivních uživatelů nad určitou hranici, bude stále jen mizérie a jak už je tu stokrát napsáno, pokud přijdete do krámu kde je poloprázdno a nemáte z čeho vybírat, pravděpodobně tam již příště nepůjdete.
PPS: Takže neustálý začarovaný kruh, prodejce se odmítá snažit a věnovat čas vystavování, protože málo nebo vůbec neprodává a kupující sem zase nehodlají chodit, protože je tu prázdno a nemají z čeho vybírat. A bohužel , jediný kdo dokáže naplnit regály je prodejce, kupující do nich zboží strkat nebudou.

A jinak Auktiva se nikam neprepracovala a ani sa nepremenila, pokud jste si nevšimnul tak Auktiva právě začala a vyrostla na sběratelích, modelářích a filatelistech a dalších, úplně stejně začalo i aukro, stejně začalo i odklepnuto a další jiné servery které již neexistují. Je to přirozený vývoj a se stoupajícím počtem uživatelů bude postupně stoupat i větší pestrost zboží v jiných kategoriích, rozhodně to ale ještě nějakou dobu bude trvat a to hlavně kvůli neochotě a pohodlnosti většiny prodejců, ta vyjimečná menšina už to zkouší automaticky a nejen tady, třeba Bazoš válcuje Aukro každý den každou hodinu(v mnou sledovaných kategoriích), stačí si zadat pár RSS se stejnými předměty a denně to porovnávat.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
vpdiablo

Příspěvekod Krylias » 31 srp 2012 19:05

vpdiablo píše:Blokujte si co chcete, mě to nechává chladným, mám alergii na jiné věci.

Moje moudra jsou moje moudra a Vaše moudra jsou Vaše moudra, každý má to svoje, když Vás to irituje,tak si nestěžujte, že Vám na zobrazení aukcí nikdo nekliká, jen jsem Vám chtěl jednoduchou matematikou přiblížit, jak to s těmi klikajícími uživateli na Auktivě vypadá a ještě chvíli vypadat bude , apropo Aukro má taky více jak dva a půl milionu registrovaných, jenže z toho je max. milion aktivnich alespoň jednou do roka možná i méně. Takže co to vlastně porovnáváme?
PS:Pokud poukazujete na počty kolik že tu zůstalo těch nebo oněch, položte si nejdříve otázku, kolik z nich si uvědomilo že své aukce musejí především propagovat sami, že v daném počtu uživatelů na tomto serveru je každá zhlédnutí aukce malým zázrakem a dokud nenaroste počet aktivních uživatelů nad určitou hranici, bude stále jen mizérie a jak už je tu stokrát napsáno, pokud přijdete do krámu kde je poloprázdno a nemáte z čeho vybírat, pravděpodobně tam již příště nepůjdete.
PPS: Takže neustálý začarovaný kruh, prodejce se odmítá snažit a věnovat čas vystavování, protože málo nebo vůbec neprodává a kupující sem zase nehodlají chodit, protože je tu prázdno a nemají z čeho vybírat. A bohužel , jediný kdo dokáže naplnit regály je prodejce, kupující do nich zboží strkat nebudou.

A jinak Auktiva se nikam neprepracovala a ani sa nepremenila, pokud jste si nevšimnul tak Auktiva právě začala a vyrostla na sběratelích, modelářích a filatelistech a dalších, úplně stejně začalo i aukro, stejně začalo i odklepnuto a další jiné servery které již neexistují. Je to přirozený vývoj a se stoupajícím počtem uživatelů bude postupně stoupat i větší pestrost zboží v jiných kategoriích, rozhodně to ale ještě nějakou dobu bude trvat a to hlavně kvůli neochotě a pohodlnosti většiny prodejců, ta vyjimečná menšina už to zkouší automaticky a nejen tady, třeba Bazoš válcuje Aukro každý den každou hodinu(v mnou sledovaných kategoriích), stačí si zadat pár RSS se stejnými předměty a denně to porovnávat.

No - s týmto príspevkom naprosto súhlasím ;)
Rozrástli tu len filatelisti,"pohľadnicozberatelia" a modelári - resp.opustili odklepnuto a či aj aukro.
Pre nich mám aj tieto 2 portále,kde občas kupujem aj ja ...
Kód: Vybrat vše
http://www.delcampe.net/

http://www.ansichtskartenhandel.at/
Krylias

Příspěvekod auktiva » 31 srp 2012 22:06

Abychom upřesnili ta čísla, tak Aukro samo kdysi v nějaké výroční zprávě psalo, že aktivních uživatelů (tedy těch kteří se přihlásili alespoň jednou v nějakém časovém období - měsíc - půl roku??) je pouze 40%. A to bylo těch uživatelů méně než dnes. Pokud se podíváte například na statistiky na portálu hledej-aukce.cz, zjistíte, kolik prodejců vlastně na českých aukčních serverech vlastně je.

Plánem do budoucna je zvýšit počet uživatelů a návštěvnost. Tím bude auktiva o dost atraktivnější pro prodejce.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod CrayXMP » 01 zář 2012 20:54

AVL= co si zase vymyšlíte za fantasmagorie. Když komunikuji s novociánama , tak ani neví, že je nějaká varianta auktiva 2 a 3. Ví jen o nedostatcích na AUKRU ( VÝPADKY,PayU, vyhledávání tam taky blbne = jen si zadejte vyhledání aukcí = TLACEN ,neb TLACENY , TLACENA ....... pokaždé to nabídne něco jiného, na aukru
vyhledá po zadání = Dell Latifude..... 9 stranek nabídky a to nevím, jak tam Cray hledá , když na auktivě má
problém vyhledat na 1 stránce zveřejněných aukcí . Vyhledané aukce na aukru=
http://aukro.cz/listing.php/search?buy= ... val=7&list
No a AUKTIVA dosud jede a tak ZAPLAŤ ZA TOTO. JĚŠTĚ = každý je strůjcem štěstí svého Vratislav16

Víte, Vratislavě.. vám to opravdu "nepálí" .. víte vůbec, proč nyní jsou výsledky slova "latitude" na Auktivě pouze na jednu stránku? To je jednoduché - protože jsme přestali vystavovat nové aukce a staré (skončené) neopakovaly! Prve jsme měli cca 200 aukcí - a kolik jich máme ted?
CrayXMP

Příspěvekod Vratislav16 » 01 zář 2012 21:23

Cray = Váš problém já řešit nebudu. Každý je strůjcem štěstí svého. Máme na výběr = aukro, auktivu , Vy máte své weby. Já toto dělám pro zábavu , handrkovat se s Váma dále nebudu. Já na rozdíl od Vás se přizpůsobím= co bude ,to ponechám na AUKTIVĚ . Ahojjjjjjjjjj :pivo:
Vratislav16

Příspěvekod Behemot » 02 zář 2012 13:46

auktiva píše:Plánem do budoucna je zvýšit počet uživatelů a návštěvnost. Tím bude auktiva o dost atraktivnější pro prodejce.

Kolik prodejců se toho dožije? :roll:
Behemot

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky