Auktiva.cz Můj účet Prodat Uživatelé Nápověda

Půl roku práce .... a NIC!! NIC!

Vaše návrhy a nápady

Re: Půl roku práce .... a NIC!! NIC!

Příspěvekod CrayXMP » 02 zář 2012 23:03

Cray = Váš problém já řešit nebudu. Každý je strůjcem štěstí svého. Máme na výběr = aukro, auktivu , Vy máte své weby. Já toto dělám pro zábavu , handrkovat se s Váma dále nebudu. Já na rozdíl od Vás se přizpůsobím= co bude ,to ponechám na AUKTIVĚ . Ahojjjjjjjjjj

Behemote (a ostatní), snad se mi nebudete příliš divit, pokud napíši, že Vratislav je totálně odtržený od reality a žije si v nějakém svém virtuálním světě.. Ano, on prodává ostošet /své jedinečné unikáty).. stejně tak možná nemá problémy s neplatiči (proč taky? když má "jedinečnou věc", jež jinde nekoupíte).

Ale jsou všichni ostatní prodejci jako on? je on tím "IDEALNIM PRODEJCEM", kterého chtějí mít aukční servery pod sebou? Jež jim zapleví 50.000 aukcemi a více datové pole - ačkoliv má případný okruh potenciálních kupujících v rozsahu 10-20 lidí???

Je pak divné se "nedivit", že zrovna takový prodejce s tak unikátní nabídkou prodeje (sběratel), oproti jehož nabídce prakticky neexistuje konkurence, nebot co věc, to nenahradiltelný originál, nám tady budu kázat o tom ".. jste divní.. vy to neumíte.. mně to jde.. asi se běžte poučit někam jinak.. nebo to dělejte jinak.."

vám ostatním prodejcům běžného, spotřebního zboží - určeného PRO MASY.. to připadá jako vhodná doporučení? mně nikoliv, zkrátka Auktiva zase stejně jako Odklepnuto zhřešila a dojela na to, že se stala sběratelským serverem. A ani nijak nemá moc chuti se tohoto stigmatu zbavit. Opakovaně jsem navrhoval ve foru, aby přestala zdůraznovat a prezentovat sběratelské předměty na homepage (protože to zkrátka nepotřebují! sběratel bude cedit i krev, aby se ke své věci dostal...) a místo toho tam byly pouze ostatní kategorie.. ale stačí se podívat a pokaždé uvidíte sami.. ani sama homepage ostatně nijak výrazně nevyzívá k nakupování běžných, spotřebných předmětů - at je to nádobí, nábytek, textil či elektronika..

tak pak je v takové situaci naprosto NULOVA SANCE, že by mohla prorazit mezi "MILIONEM TUPYCH CECHU!!!!" :oops:
CrayXMP

Příspěvekod drobek47 » 03 zář 2012 07:22

Tak jsem po několika měsících nakoukl a pořád při zadávání aukcí straší povinnost zadat KONEC AUKCE. Zas za několik měsíců přijdu nakouknout a možná uvidím jak funguje Auktiva 3. :mrgreen: :mrgreen: Vypadá to, že brzy dopadne jako Odklepnuto.
drobek47

Příspěvekod AVL68 » 03 zář 2012 09:34

Já bych mezi Auktivu a Odklep rovnítko nedal. Auktiva mě připadá lepší, "zdravější". Ovšem, že bych byl z ní u vytržení..., to tedy ne. Chybí mě takový ten "tah na branku". Prostě nevidím nic, co by mohlo výrazněji zaujmout. :?
AVL68

Příspěvekod Franta7 » 03 zář 2012 09:44

Také jsem po několika týdnech nahlédnul a- ....a kromě stále se opakujících nadšeneckých agitek Vratislava nic nového. Jak už jsem v tomto vlákně před cca měsícem napsal:

"Tento kůň je stejně, jako dávno utahaná kobyla pana O. Lustiga, k smrti unavenej ještě než mu naložili...."

A tak to s odstupem času vnímám i dnes stejně. Auktiva urputně sleduje Lustigovu stopu, s tím nepatrným rozdílem, že na Odklepu se po "velikém Aukrotřesku" (zvýšení poplatků) zhruba rok poměrně svižně obchodovalo.
Uvidíme po Vánocích :lol:
Franta7

Příspěvekod auktiva » 03 zář 2012 10:09

drobek47 píše:Tak jsem po několika měsících nakoukl a pořád při zadávání aukcí straší povinnost zadat KONEC AUKCE. Zas za několik měsíců přijdu nakouknout a možná uvidím jak funguje Auktiva 3. :mrgreen: :mrgreen: Vypadá to, že brzy dopadne jako Odklepnuto.

Kdybyste místo stěžování řádně popsal problém, mohli jsme ho vyřešit již dávno. problém nastával jen v určitou ranní hodinu kvůli špatnému formátu. Již by mělo vše fungovat správně.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod Behemot » 03 zář 2012 14:04

Jsem jen zvědav, jestli to bude spíše Doom 3, nebo spíš Vista. Je fakt, že věci, kde autoři jaksi nemají monopol, se snaží být k světu (typicky to vidím právě u her) i když je vyvíjeli deset let. Jiné věci, kde je jim to u zadku, nebo jsou natvrdlí, jsou pravý opak a po zoufalé době vývoje přijde studená sprcha: typicky operační systémy, API (OpenGL), e-shopy a jiné frontendy. Taky naše databáze byla po strašných letech vývoje k pláči (a dva týpci to teď napsali od začátku za v souhrnu asi dva týdny nebo tak; je to bezpečnější, funkční, má to víc funkcionalit, je to dle standardů a asi 1000× rychlejší než ten původní paskvil). Mám obavu, že když to píšete tak dlouho, bude to stát za to samé.

Otevřeme sázkovou kancelář s tím jak to dopadne tady? :D

Mimochodem, že byste uvolnili aspoň alfu když už ne betu, to ne? Nebo nejste ani tak daleko?
Behemot

Příspěvekod auktiva » 03 zář 2012 14:22

No vidíte, a pak vydali Windows 7, což je to samé, akorát do toho nacpali všechny záplaty, které za ty roky Visty nastřádaly a průměrný HW v té době s tím již neměl problém a lidi to milují.

Testovací verze bude určitě, doufáme do 14 dnů. Rádi bychom ještě nějaké věci předělali (hlavně vzhled), ale to asi pak necháme až v průběhu chodu, abychom Vás již nenapínali.

Bohužel lidí je málo a nemáme na starosti jen vývoj, musíme se tu o vše starat a udržovat v chodu. Takže jde to pomaleji než se předpokládalo na začátku. Také novinek bude snad nakonec vícero.
Obrázek
auktiva

Příspěvekod Behemot » 03 zář 2012 15:16

Lidi jsou tupé stádo, a navíc jim nic jiného nezbývá. Ty systémy se skoro v ničem neliší, 7 trochu ořezali o některý zbytečný bordel, ale hromada ho tu stále zůstává. Jednoduše, není rozdíl jestli je to menší nebo větší odpad, stále je to odpad. Chová se to strašně, je to nestabilní a nejradši bych se vrátil k XP nebýt rukojmím DirectX 10 atp.

Ten poslední řádek ani neberu v potaz, to čteme už od února. Jak mám dekódovat „doufáme“? Do dvou měsíců by to mohlo být?
Behemot

Příspěvekod AVL68 » 03 zář 2012 18:42

Behemot píše:...Jednoduše, není rozdíl jestli je to menší nebo větší odpad, stále je to odpad. Chová se to strašně, je to nestabilní a nejradši bych se vrátil k XP ...

Nestabilní Sedmičky? Hmm... :shock: Sedmičky jsou vyladěné Visty. Ten čas, který Microsoft získal Vistama, aby v systému odstranil chyby a nedodělky, je na Sedmičkách vidět. Sedmičky, přestože je nepovažuji za žádné terno, jsou pro mě dobře POUŽITELNÝ SYSTÉM. Rozhodně bych se k XPéčkám nevracel. Zato Osmičky, jak to tak vypadá, budou další Visty. Takže u Devítek Ahoj... :lol:
AVL68

Příspěvekod auktiva » 03 zář 2012 21:07

Behemot píše:Chová se to strašně, je to nestabilní a nejradši bych se vrátil k XP nebýt rukojmím DirectX 10 atp.

A pamatujete si jak se chovaly první 2 roky Windows XP? Většina lidí to zapomněla, ale bylo to nekompatibilní, nestabilní, během roku to na disku zabralo 2x tolik místa. Do příchodu SP2 to byl docela nepoužitelný systém. Vista i W7 jsou stabilní systémy, řekl bych že se z havárie dokáží vzpamatovat daleko lépe než právě XP a hlavně XP již nejsou rychlejší, protože ač jsou jednodušší, nedokáží využít potenciál dnešního HW.

Děláme co můžeme, ale nová verze tu není, abychom tu Drobkovi udělali nové odklepnuto, nebo aby Cray měl své vysněné vyhledávání (které stejně většina uživatelů nevyužije). Současná verze je stabilní a většině uživatelů vyhovuje a přechod pro ně bude spíše přítěží.

Nová verze se píše kvůli budoucnosti auktivy a jejímu rozvoji. Nejde o to že bychom přidali jen několik málo nových funkcí, to jsme mohli udělat i do současné (až na výjimky). Auktiva 3 má zcela novou filosofii s důrazem na jednoduchost, uživatelskou přívětivost a přístupnost. Nejde jen o nový kabát, je to protknuto celým systémem. Chceme více zapůsobit na uživatele, nově rozdělit web, udělat vše rychlejší a efektivnější. Snažíme se vytvořit obchodní platformu která se bude ale značně lišit. Není to jednoduché, chce to správné načasování a vše dobře připravit aby to fungovalo jak má.
Obrázek
auktiva

PředchozíDalší

Zpět na Náměty na nové služby a zlepšováky