Aukce

František Běhounek: Na sever od Zambezi

  • Číslo Aukce:
    2330274
  • Sledovat aukciSledovat
  • Poslat přátelůmDoporučit
  • Sdílet na facebookuSdílet
Více obrázků
Nejvyšší příhoz
Přihodit
 Kč
Nabídněte minimálně 110 
Počet příhozů 0
Nejvýše přihazující
Konec aukce
8 dní 20h 1712421000
06. 04. 2024. 18:30
Umístění
Kutná Hora
284 01
Možnost osobního předání
Stav předmětu Lehce použité
Poštovní adresa byla ověřena
Počet hodnocení: 9
Kladné hodnocení:
Registrován: 2011-07-30, Kutná Hora
Platba & Náklady na dopravu
Způsoby platby
Hotově při předání
Poštovné & Dodání
Osobní předání
Dobírka
120 
Mezinárodní
Popis aukce

František Běhounek: Na sever od Zambezi

Zobrazeno: 5

S ilustracemi Václava Junka

Název: Na sever od Zambezi

Edice: Knihy Františka Běhounka pro mládež

Autor: František Běhounek

Překlad:

Ilustrace: Václav Junek 

Popis: Stejně jako dnes na celém světě odedávna tisíce chlapců snilo o neprobádaných dálných krajích obývaných divokými neznámými kmeny, zarostlých nepropustnými pralesy, plnými podivuhodně krásných rostlin, neznámých divokých šelem a ptáků. Tisíce si jich představovalo samy sebe v tropických přilbách, s ručnicí stále připravenou k výstřelu, v čele odvážné výpravy, která probádá neznámé končiny a vyplní bílá místa na mapě spletí čar a skvrn, zakreslujících nová jezera, řeky, hory, vesnice... V druhé polovině minulého století zvláště tehdy ještě temná Afrika přitahovala pozornost chlapců, stejně jako pozornost mnoha výzkumných výprav, z nichž snad nejslavnější byly Livingstonova a Stanleyova. Málokterému z malých snílků se splnily jejich sny, protože jenom málokterý z nich dovedl podřídit celý svůj život a celé své vzdělání jejich splnění, jako to dokázal jeden z pozdějších významných českých cestovatelů, dr. Emil Holub (* 7. října 1847; + 21. února 1902), náš největší africký cestovatel a badatel.

Z mladého chlapce, který snil o tom, jak půjde Afrikou po stopách Livingstonových stále dál, až do krajů, které ani jeho veliký předchůdce neprobádal, vyrostl odhodlaný muž, který nelitoval pro svůj veliký cíl ničeho: majetku, úspěchu v lékařském povolání, ani zdraví. Jeho mužný věk byl jediným velikým dobrodružstvím, jediným velikým zápasem s temnou Afrikou, vražedným podnebím a nedostatkem prostředků na výzkumné cesty, jediným velikým zápasem s tajemnou pevninou, která se zdráhala vydat svá tajemství. Na poslední výpravě byla doktoru Holubovi věrnou, statečnou a obětavou průvodkyní jeho mladičká žena, pro niž poslední africká cesta jejího muže byla cestou svatební. I když se doktoru Holubovi, který zdolával obtíže výzkumné práce se směšně nedostatečnými finančními prostředky, nepodařilo dovršit všechno, co chtěl, přece jen jeho cesty po Africe přinesly tak významné výsledky, že jsou slavnou kapitolou v historii českých cestovatelů.

Počet stran: 224

Formát: 165 x 240 mm

Vazba: Pevná, plátěná, šitá, kapitálek s přebalem

Příloha: Úvodní slovo Františka Běhounka; Vysvětlivky

Vyšlo: 1970

Nakladatelství: Albatros

Sleva:

Ukázka:

Stav: Drobné stopy používání, jinak perfektní

Poznámka: 3. vydání, v Albatrosu druhé

Osobní předání možné po předcházející telefonické domluvě (722 711 226) v Kutné Hoře nebo v Praze, jinak posíláme na dobírku, poštovné a balné 120 Kč.

Při objednávce více položek platíte jen jedno poštovné (podle rozměrů a váhy zásilky), které Vám sdělíme e-mailem.

Publikaci Vám můžeme také dopravit na Vaši adresu. V případě zájmu si o podmínky a cenu za dopravu napište na obchod@art-tour.cz

 

 
Aukce uživatele
Šmoulí hry a kouzla 2
125 
13d 0h
Příhozy
Uživatel Velikost příhozu Datum
Stránka vygenerována za: 0.323s    Server time index: 1711657568