Aukce

Síťový adaptér USB napaječ -impulzní zdroj AC230V DC5V 0,5A

  • Číslo Aukce:
    1673129
  • Sledovat aukciSledovat
  • Poslat přátelůmDoporučit
  • Sdílet na facebookuSdílet
Více obrázků
Kup Teď!
Koupit okamžitě za:
Kusů 1
Konec aukce
Skončeno 1565214900
07. 08. 2019. 23:55
Umístění
Náchod
547 01
Možnost osobního předání
Stav předmětu Nové
Poštovní adresa byla ověřena
Počet hodnocení: 64
Kladné hodnocení:
Registrován: 2016-10-29, Náchod
Platba & Náklady na dopravu
Způsoby platby
Hotově při předání
Bankovním převodem
mPenize
Poštovné & Dodání
Osobní předání
Běžná zásilka
Doporučená zásilka
Cenný balík
Mezinárodní
Poštovné sdělím na požádání
Doplňující informace
Osobní předání = jistota.
Poštovné obyčejně, doporučeně, balík a další info, viz. odkaz níže: -Mé podmínky nákupu-.
Dobírka NE (nebo napište PŘEDEM).
U obyč.pošt.riziko nese kupující, lépe zvolit doporučené zaslání, nebo balík.

Podmínky prodejce

V inzerátech nabízím použité, nebo nové přebývající věci a to pouze pro soukr.účely, ne pro podnikání, nebo k dalšímu prodeji !
Doklad většinou nemám, tedy ani nemohu poskytnout. Berte to prosím v potas, jinak nekupujte.
-
Nabízené věci jsou určeny převážně elektrotechnikům, je třeba tomu rozumět, mít alespoň minim.znalosti z oboru. Záruku na nové zboží dám na odzkoušení, ale jelikož skoro vše zkouším, vím tedy, že jste obdrželi věc funkční. Záruku nelze uznat, kde nebyly dodrženy zásady používání, parametry, nebo třeba při opotřebení. Ale všem se snažím vyjít vstříc, kdyby něco, napište.
-
Předat lze osobně, zaslat obyčejně od +25Kč, nebo lépe doporučeně od +55Kč (je pojištěno), případně balík (přesnou cenu pošt.dle váhy a rozměrů sdělím vždy po nákupu).
HNED po nákupu mě sami kontaktujte e-mailem ohledně platby a dopravy (je to moje podmínka, viz.aut.e-mail z Auktivy, který obdržíte).
-
Nedaří se zakoupit, máte problém, nějaký dotaz? Napište mi na e-mail a podepište se.

Popis aukce

Síťový adaptér USB napaječ -impulzní zdroj AC230V DC5V 0,5A

Zobrazeno: 45

Síťový adaptér USB napaječ -impulzní zdroj AC230V DC5V 0,5A
(s mou úpravou - přidána LED na výstup a zvětšena izolační mezera na plošném spoji)

  • síťový impulzní zdroj (napaječ) s USB konektorem, vhodný k napájení nebo dobíjení menších zařízení na 5V s proudem do max. 0,5A

  • vstup: AC230V (AC100~240V 50/60Hz)

  • výstup: DC5V (4,5-5,5V) 0,5A  -- viz. poznámka dále - čtěte !!!

  • účinnost ~50%, ochrana proti přetížení proud.omezením (při větším proudu začne snižovat napětí)

  • rozměry : cca. 65 x 35 x 15 mm

  • vzhledem k připojování modulu na síťové napětí je modul určen pouze pro lidi s vyhl.50, nutno dodržet bezpečnost, modul je galvanicky zapojen do sítě, případné riziko si nese kupující, nebo kdo ho zapojí a případně ho bude upravovat
  • nový, nepoužitý, pouze mnou odzkoušený a funkční (jsem elektrotechnik, ne jen pouhý prodejce, většinu nabízených věcí používám sám a i proto kde to lze často zkouším každý kus, zkoušení se opravdu vyplatí)
  • obrázky jsou ilustrační
  • cena je za 1 ks  (USB adaptér včetně mé úpravy - přidána LED na výstupu a zvětšena izolační mezera na plošném spoji - viz. obrázky na konci)
  • možná sleva, podmínkou získání slevy je před koupí mne kontaktovat s požadovaným počtem kusů a vaší cenou
  • zboží mám skladem, odesílám obratem po platbě, nebo osobní předání
  • toto zboží lze zaslat obyčejně (bez záruky pošty na dodání, riziko nese kupující), nebo lépe doporučeně (odpovědnost nese pošta), případně balíkem a poštovné za celý nákup platíte jen jedno, více >>zde<> (ceny a další info)
  • platbu prosím obratem, abych mohl i já rychle odeslat; napište jako máte banku, po nákupu e-mailem zašlu číslo účtu pro platbu (mám: FIO, AirBank, ČSOB/Pošt.spoř., Česká spoř., mBank, KB, EquaBank, UniCreditBank)
  • před zakoupením/přihozením se zde nejdříve důkladně seznamte se všemi informacemi a dále i s mými >>podmínkami<< (zakoupením se vším souhlasíte, jinak nekupujte)
  • v případě nejasností, dotazu mne kontaktujte e-mailem: Pavel1122334455.Auktiva.cz@gmail.com, rád vám odpovím a až potom nakupte (odpovídám na všechny podepsané  dotazy celým jménem)
  • zde uvedené počty kusů berte prosím orientačně (nemusí přesně odpovídat), věci používám pro sebe nebo mohu prodat jinde (a nestihl jsem snížit zde uvedený počet), nebo ani nemusí být počet konečný (napište mi, pokud požadujete více, pokud mám, tak přidám a vystavím, případně sdělím, kdy budu mít další)
  • v nabídce mám i jiné zdroje a nabízím i další z mého pohledu zajímavé věci, mrkněte na ostatní mé nabídky zde na Auktiva.cz 
  • pokud chcete podpořit mě i tento server Auktiva.cz a nejste zde zatím zaregistrováni, můžete pomocí toho odkazu tak učinit a pak zde i případně cokoli zakoupit ... :-) díky
  • nejsem žádný podvodník, který se schovává za internet, proto preferuji i osobní převzetí (případně zašlu poštou), zde si můžete prohlédnout mé hodnocení třeba na Aukru

 

Poznámka - důležité
Síťový USB napaječ, adaptér (nabíječka) s USB konektorem je určen pro napájení (nabíjení) menší elektroniky a menším proudem (5V, do 0,5A). I když je na napaječi uveden proud 1A, v žádném případě takový proud nedá, max. proud je 0,5A, já ale nedoporučuji zatěžovat více, jak 0,4A. Potom zdroj může více hřát a napětí padá dolu. Jedná se úplně nejjednodužší imp. zdroj, obsahující minimum součástek.
Já doporučuji před použitím udělat úpravu zdroje, viz. následující obrázky. Izolační vzdálenost mezi primárem a sekundárem je dle mě hodně malá. Doporučuji přeletovat diodu a proškrábnout potom zbytečný zbylý měděný spoj. Tím se vytvoří dostatečná izolační mezera, tak jak by to mělo být. Já jsem si ještě navíc na výstup 5V přidal LED diodu, takže na první pohled je vidět, zda zdroj běží. Do série s LED diodou se dá odpor 1k až 2k7.
Po těchto úpravách je zdroj použitelný. Vzhledem k jednoduchosti zdroje nedoporučuji tento levný a obyčejný zdroj používat k napájení drahé elektroniky (mobilů a pod), ale jen k nečemu, kde nehrozí případná velká finanční ztráta (USB LED světlo, Arduino, apod.). Když se vezme v potas, aby se zdroj nepřetěžoval a použije se k "obyčejným" věcem, zdroj bude dostačující a bude jistě dobře sloužit. Každopádně před ostrým použitím doporučuji na zdroj připojit zkušební zátěž a zdroj nechat chvíli běžet. Při tom zkontrolovat napětí.

Mnou změřené některé hodnoty (záleží ale kus od kusu):
Spotřeba naprázdno dle wattmetru:  0W   0A   235V
Účinnost se pohybovala okolo cca. 50%
Výstupní napětí při odebíraném proudu: 4,6-5V - 0A ;   4,8-5V - 0,1-0,2A ;   5V-5,4 - 0,2-0,4A ;   4,7V - 0,5A ;   <4,5V - >0,5A (napětí padá dolu a zdroj hřeje - nenechávat takto dlouho !!, zdroj nedá více, jak cca. 0,5A)
Při další várce (sérii) objednaných zdrojů byly parametry bohužel daleko horší. Napětí se pohybovalo v rozmezí od 4V do 6,9V. Takže tento zdroj bych použil pouze na napájení něčeho s hodně malým odběrem (asi ne více jak 0,1-0,2A) a na výstup bych dal určitě stabilizátor.
Některý zdroj se dokonce při větší zátěži přehřál a to tak, že se zdeformoval plast.
Berte to prosím v potaz, že se jedná o velice jednoduché zdroje bez jakékoli ochrany. Dobře zvažte jejich použití. A před použitím si je otestujte, zda vyhoví .... Já nemohu zaručit parametry, že budou v toleranci použitelnosti pro USB, tedy přesně 5V.  Zdroje jsou určeny hlavně elektrotechnikům, kteří si dovedou poradit s tím, když nebude mít požadované parametry (tedy přesně 5V).


 

zdroj

 

zdroj

 

zdroj

 

zdroj

 

zdroj

 

--- ---

 

   Na dalších obrázcích je vidět moje úprava - přeletování diody, proškrábnutí spoje a přidaná LED dioda s odporem (využívám kostry konektoru USB, kde je -5V)

 -  vnitřek zdroje a plošný spoj nemusí vypadat přesně jako na obrázku, může se trochu odlišovat (záleží na dodávce)  ...  

 

zdroj

 

zdroj

 

zdroj

 

zdroj

 

zdroj

 

 

 

 

 

Děkuji za zájem a shlédnutí stránky s tímto produktem i za případný nákup tohoto, či jiného nabízeného zboží. V případě dotazů mne kontaktujte e-mailem Pavel1122334455.Auktiva.cz@gmail.com

*** Zákaz používání a kopírování textů, i částí textů a obrázků bez mého souhlasu. ***

 
Aukce uživatele
Stránka vygenerována za: 0.235s    Server time index: 1714139950