Aukce

A. Vircondelet: Antoine de Saint Exupéry v obrazech a dokum

  • Číslo Aukce:
    1750077
  • Sledovat aukciSledovat
  • Poslat přátelůmDoporučit
  • Sdílet na facebookuSdílet
Více obrázků
Nejvyšší příhoz
Přihodit
 Kč
Nabídněte minimálně 699 
Počet příhozů 0
Nejvýše přihazující
Konec aukce
8 dní 9h 1714749000
03. 05. 2024. 17:10
Umístění
Kutná Hora
284 01
Možnost osobního předání
Stav předmětu Nové
Poštovní adresa byla ověřena
Počet hodnocení: 9
Kladné hodnocení:
Registrován: 2011-07-30, Kutná Hora
Platba & Náklady na dopravu
Způsoby platby
Hotově při předání
Poštovné & Dodání
Osobní předání
Dobírka
150 
Mezinárodní
Popis aukce

A. Vircondelet: Antoine de Saint Exupéry v obrazech a dokum

Zobrazeno: 1

Nejkomplexnější exupéryovská monografie, která vyšla v českém překladu a je v mnoha ohledech výjimečná

Název: Antoine de Saint Exupéry v obrazech a dokumentech

Edice:

Autor: Alain Vircondelet

Překlad: Vladimír Čadský

Fotografie a ilustrace: Archívy Consuelo de Sanint Exupéry

Popis: Životopis slavného francouzského spisovatele a letce se ve světle dobových dokumentů, výpovědí, svědectví a fotografií pokouší dešifrovat tradovaná klišé a legendy.

Chtěl být pouhým zahradníkem, ale nakonec prošel tolika obory, tolika profesemi a povoláními, že se jeho život podobá ruským matrjoškám, z nichž každá, od největší po nejmenší, skrývá tisíc a jedno tajemství. Skvěle zpracovaný dokument života jednoho z nejdůležitějších spisovatelů 20. století, ve kterém se čtenář kromě jiného hodně doví o Saint Exypéryho ženě Consueolo, která na něho měla v mnoha směrech velký vliv.

Titul je bohatý na fotografie a dobové dokumenty – dopisy, novinové výstřižky, kopie telegramů, záběry z letadel i natáčení filmů, plakátů či obálky knih přeložených do různých jazyků. Dobrou čtvrtinu fotografií spatří český čtenář poprvé a nadto v dobré grafické kvalitě. Až na pár výjimek nenajdeme v knize stranu bez fotografií.

Předmluva pochází od Martine Martinezové Fructuosové, jejíž manžel, José Martinez Fructuoso, byl dvacet let tajemníkem Exupéryho manželky Consuely.

Stěžejním prvkem monografie je demytizace Exupéryho osobnosti a zároveň určité ospravedlnění jeho ženy Consuely, jež byla dlouhou dobu považována za tu, která nedovedla Antoinovi vytvořit domov, po němž celý dospělý život toužil. Autor se dívá na oba jedněma očima a chce je chápat i v rozporech, rozchodech a návratech jako manžele, jako muže a ženu, kteří přese všechno, co je potkalo, patřili k sobě. Celou knihou prostupuje potřeba pochopit, z jakých poměrů Exupéry vyrostl a jaký byl. Alain Vircondelet se tohoto úkolu zhostil na výbornou. Exupérymu nestraní, nehledá viníky, nehraje si na soudce nad druhými. Na základě mnoha dostupných textů, dopisů, výpovědí, svědectví i samotného díla obou manželů (spisovatele a sochařky) se snaží rekonstruovat život člověka rozepjatého mezi dva neslučitelné póly.

Autor vynikající publice Alain Vircondelet říká: „Tento spisovatel,překračuje hranice a jazyky, kontinenty i moře a zasahuje srdce – srdce skutečných věcí, pravdy, živých bytostí. Jak vysvětlit toto tajemství?“

Počet stran: 190

Formát: 228 x 280 mm

Vazba: Pevná, s přebalem, matné lamino

Příloha: Předmluva Martine Martinézové Fructuosové; Zdroje citací

Vyšlo: 2013

Nakladatelství: Slovart

Sleva:

Ukázka:

Stav: Perfektní

Poznámka:

Osobní předání možné po předcházející telefonické domluvě (722 711 226) v Kutné Hoře nebo v Praze, jinak posíláme na dobírku, poštovné a balné 150 Kč

Při objednávce více položek platíte jen jedno poštovné (podle rozměru a váhy zásilky), které Vám sdělíme e-mailem.

Publikaci Vám můžeme také dopravit na Vaši adresu. V případě zájmu si o podmínky a cenu za dopravu napište na obchod@art-tour.cz

 
Aukce uživatele
Šmoulí hry a kouzla 2
125 
13d 13h
Příhozy
Uživatel Velikost příhozu Datum
Stránka vygenerována za: 0.479s    Server time index: 1714023660