Aukce

J. R. Vávra: Tvrdá pěst Tuáregů, KOD č. 55

  • Číslo Aukce:
    1697358
  • Sledovat aukciSledovat
  • Poslat přátelůmDoporučit
  • Sdílet na facebookuSdílet
Více obrázků
Nejvyšší příhoz
Přihodit
 Kč
Nabídněte minimálně 128 
Počet příhozů 0
Nejvýše přihazující
Konec aukce
7 dní 10h 1714772700
03. 05. 2024. 23:45
Umístění
Kutná Hora
284 01
Možnost osobního předání
Stav předmětu Použité
Poštovní adresa byla ověřena
Počet hodnocení: 9
Kladné hodnocení:
Registrován: 2011-07-30, Kutná Hora
Platba & Náklady na dopravu
Způsoby platby
Hotově při předání
Poštovné & Dodání
Osobní předání
Dobírka
120 
Mezinárodní
Popis aukce

J. R. Vávra: Tvrdá pěst Tuáregů, KOD č. 55

Zobrazeno: 1

S ilustracemi Zdeňka Buriana

Název: Tvrdá pěst Tuáregů

Edice: KOD, č. 55

Autor: Jaroslav Raimund Vávra

Ilustrace: Zdeněk Burian

Popis: Tvrdá pěst Tuaregů je dobrodružný román pro mládež od českého spisovatele a cestovatele Jaroslava Raimunda Vávry. Kniha se odehrává v severní Africe a je založena na skutečné historické události z kmenových válek v centrální Sahaře (nájezd kmene Tuaregů proti arabskému kmeni Ša'anbů vyvolaný krevní mstou). Autor v románu podává široký a barvitý obraz zdánlivé saharské pustiny, seznamuje nás s jejími obyvateli a s jejich zvyky, s islámem a jeho kulturou a s místními sociálními, hospodářskými a politickými poměry v zemi postupně ovládané francouzskými kolonizátorskými vojsky.

Poutavá kniha spisovatele J. R. Vávry, známého autora cestopisných knih, vypráví o dobrodružné pouti tří domorodých chlapců z Tripolisu po saharské Africe. Budete s nimi jistě napjatě sledovat jejich cestu, poznávat krásu a tvrdost africké přírody, i způsob života a zvyky arabských kočovníků. Na konci pouti se chlapci stanou svědky nájezdu kmene Tuáregů, proti stejně bojovnému kmeni Il’ Ša'anbů. Naráz vstoupíte do polozdivočelé země, kterou kus po kuse pohlcují francouzská kolonizátorská vojska. Země je roztříštěná, vysílená kmenovými válkami, proto mají francouzští kolonizátoři poměrně snadnou práci. Je to Afrika 19. století, nájezd Tuaregů, o němž autor hovoří, je skutečnou historickou události. Potkáváte zde řádové muslimské kněze, kteří v hrůze před hladovým a klamaným lidem, v strachu o nahromaděné poklady ve sklepeních starých klášterů, nejenže zradí zemi cizím okupantům, ale ze všech sil sami staví nepřekročitelné překážky sjednocení a rozdvojují národ krevní mstou. Spisovatel podává široký, barvitý a plastický obraz země, jejích kočovných i civilizovaných obyvatel, seznamuje s dávnou a pradávnou historií země. Roman tím však neztrácí poutavost; naopak - události jsou dramatické, základní příběh zůstává napínavý až do konce. Snad budete závidět africkým chlapcům asi vašeho věku: bílému Hasanovi, jeho snědému příteli Babulovi a rychlonohému černouškovi Karambuovi, kolik napínavých i nebezpečných příhod zažili za cesty Afrikou.

Počet stran: 313

Formát: 145 x 210 mm

Vazba: Pevná

Příloha:

Vyšlo: 1962

Nakladatelství: Státní nakladatelství dětské knihy

Sleva:

Ukázka:

Stav:Razítka knihovny, ptavý dolní roh naražený, jinak velmi dobrý

Poznámka: 3. přepracované vydání (1. v SNDK)

Osobní předání možné po předcházející telefonické domluvě (722 711 226) v Kutné Hoře nebo v Praze, jinak posíláme na dobírku, poštovné a balné 120 Kč. 

Při objednávce více položek platíte jen jedno poštovné (podle váhy zásilky), které Vám sdělíme e-mailem.

Obraz Vám můžeme také dopravit na Vaši adresu. V případě zájmu si o podmínky a cenu za dopravu napište na obchod@art-tour.cz

 
Aukce uživatele
Šmoulí hry a kouzla 2
125 
12d 7h
Příhozy
Uživatel Velikost příhozu Datum
Stránka vygenerována za: 0.318s    Server time index: 1714131820