Aukce

Tim Davys: Amberville

  • Číslo Aukce:
    1470036
  • Sledovat aukciSledovat
  • Poslat přátelůmDoporučit
  • Sdílet na facebookuSdílet
Více obrázků
Nejvyšší příhoz
Přihodit
 Kč
Nabídněte minimálně 230 
Počet příhozů 0
Nejvýše přihazující
Konec aukce
6 dní 16h 1714160700
26. 04. 2024. 21:45
Umístění
Kutná Hora
284 01
Možnost osobního předání
Stav předmětu Lehce použité
Poštovní adresa byla ověřena
Počet hodnocení: 9
Kladné hodnocení:
Registrován: 2011-07-30, Kutná Hora
Platba & Náklady na dopravu
Způsoby platby
Hotově při předání
Poštovné & Dodání
Osobní předání
Dobírka
100 
Mezinárodní
Popis aukce

Tim Davys: Amberville

Zobrazeno: 5

Kombinace pohádky pro děti a drsné školy

Název: Amberville

Edice: Světová knihovna Odeon

Autor: Tim Davys

Překlad: Robert Novotný

Ilustrace:

Popis: Gangsterka ve stylu americké drsné školy, která se odehrává ve světě plyšových zvířátek, je brilantně napsanou alegorií lidské společnosti.

Hlavní hrdina, plyšák Erik Medvěd, úspěšný reklamní agent, je dostižen temnou minulostí. Jeho bývalý mafiánský chlebodárce jej požádá, aby našel Seznam smrti, listinu, na které jsou jména lidí, kteří mají být odstraněni ze světa. Ve hře je nejen život Erikovy milované přítelkyně, ale i jeho bratra, dvojčete Teddyho. Erikovi nezbývá, než dát dohromady bývalou partičku gaunerů a jít opět do akce.

Kombinace pohádky pro děti a drsné školy Raymonda Chandlera, Dashiella Hammetta či Rosse MacDonalda. Jednoho dne Erika Medvěda navštíví majitel kasina Nicholas Holub, jeho někdejší chlebodárce. Předloží Medvědovi lákavou nabídku: Holubovo jméno figuruje na seznamu smrti a Medvěd má seznam najít a jméno vyškrtnout, jinak si Holubovy gorily pohrají s jeho přítelkyní Emmou Ramlicí. Začátek gangsterky jako z učebnice – až na to, že Medvěd, Holub i Emma jsou plyšáci. Jelikož s Holubem není legrace, dá Erik dohromady „starou partu“ – Sama Gazelu, Hada Marka a Tom-Toma Vránu. S nimi pak pátrá po seznamu smrti, o němž nikdo ani vlastně neví, jestli vůbec existuje. Po celou dobu zůstává nezodpovězená otázka, jak to autor s plyšáky vlastně myslel: Jsou jako ti v animovaném filmu, kteří se pohybují sami od sebe, nebo si za románem máme představit ruku třeba dospívajícího dítěte, které plyšáky vodí a jednotlivé scény s nimi hraje? Amberville je zábavné, neotřelé a čtivé dílko, které potěší nejen fanoušky drsné školy.

Tim Davys je pseudonym. Autor, údajně známá a veřejně činná osoba, napsal román švédsky a jde o jeho debut. Práva byla prodána do více jak dvaceti zemí.

Počet stran: 300

Formát: 124 x 200 mm

Vazba: Pevná, s přebalem, matné lamino

Příloha:

Vyšlo: 2009

Nakladatelství: Odeon

Sleva:

Ukázka:

Stav: Perfektní

Poznámka: 1. vydání

Osobní předání možné po předcházející telefonické domluvě (722 711 226) v Kutné Hoře nebo v Praze, jinak posíláme na dobírku, poštovné a balné 100 Kč

Při objednávce více položek platíte jen jedno poštovné (podle rozměru a váhy zásilky), které Vám sdělíme e-mailem.

Knihu Vám můžeme také dopravit na Vaši adresu. V případě zájmu si o podmínky a cenu za dopravu napište na obchod@art-tour.cz

 
Aukce uživatele
Šmoulí hry a kouzla 2
125 
4d 16h
Příhozy
Uživatel Velikost příhozu Datum
Stránka vygenerována za: 0.348s    Server time index: 1713582549